Davutoğlu'ndan iktidarın 185 gün sonra İsrail ile ticareti kısıtlamasına tepki: Yetersiz ve geç kalınmış bir adım

Davutoğlu'ndan iktidarın 185 gün sonra İsrail ile ticareti kısıtlamasına tepki: Yetersiz ve geç kalınmış bir adım

7 Ekim'den bu yana Gazze'de İsrail'in bombaları altında 33 binden fazla sivil hayatını kaybederken, Türkiye sonunda Tel Aviv yönetimiyle ticarette geri adım attı. İktidarın bu adımını değerlendiren Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, "7 aydır Gazze’de devam eden soykırıma malzeme taşıyan hattı neden kesmediniz ? Yalnızca 54 kalemlik yaptırım yetmez, İsrail ile devam eden ticareti tamamen ve derhal durdurun!" çağrısı yaptı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin İsrail ile ticarette attığı bu adıma sert bir tepki gösterdi. Davutoğlu, hükümetin Gazze'de devam eden savaş boyunca İsrail'e yapılan sevkiyatları durdurma yetkisi olduğunu belirtirken, bu adımın neden daha önce atılmadığını sorguladı. "Madem ki başta uçak yakıtı olmak üzere, birçok sevkiyatı durdurma kudretiniz vardı; madem ki bu malzemelerin Filistin’e gitmesi söz konusu değildi; o halde 7 aydır Gazze’de devam eden soykırıma malzeme taşıyan hattı neden kesmediniz?" diyerek hükümete yüklendi.

Davutoğlu, hükümetin aldığı kararın yetersiz olduğunu ve İsrail ile devam eden ticaretin tamamen ve derhal durdurulması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin hava sahasını İsrail'e giden uçaklara kapatması ve İsrail'e başka ülke gemilerinin Türk limanları üzerinden ticaret yapmasının engellenmesi çağrısında bulundu. Gelecek Partisi lideri, "Bütün ulaşım hatlarını kesin!" ifadeleriyle Türkiye'nin atması gereken adımları sıraladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN