Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'nun kampanyasına destek: 50 bin lira bağışladı

Davutoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'nun kampanyasına destek: 50 bin lira bağışladı

Millet İttifakı ortaklarından Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, 13. cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim kampanyasına 50 bin TL tutarında bağışta bulundu.

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı günler kalırken adaylar arasındaki rekabet de kızışıyor. Öte yandan adaylar kampanyalarını daha etkili bir biçimde sürdürebilmek için kendi adlarına açılan hesap numaralarına nakdi bağış kabul ediyor.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra diğer cumhurbaşkanı adayları olan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Memleket Partisi lideri İnce ve ATA İttifakı’nın adayı Sinan Oğan da adlarına açtırdıkları adaylık kampanya hesaplarına bağış toplamaya devam ediyor.

50 BİN LİRA BAĞIŞLADI

Bu çerçevede Millet İttifakı’nın adayı Kılıçdaroğlu’nun kampanyasına vatandaşların yanı sıra siyasiler de bağışlarıyla katkıda bulunuyor.

Millet İttifakı’nın ortaklarından Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da CHP liderinin seçim kampanyası için açtırdığı banka hesabına 50 bin TL tutarında bağış yaptı.

NASIL BAĞIŞ YAPILIR?

14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için YSK kararı uyarınca; bağış yapmak isteyen vatandaşlar 7 bin TL’ye kadar makbuz karşılığında elden de bağış yapabilecek. Vatandaşlar, 7 bin TL ve üzeri bağışlarını duyurulan banka hesap numaralarına yatırabilecek.

İsteyen her Türk vatandaşı 20, 50 TL bile olsa miktarına bakılmaksızın, doğrudan banka hesabına da bağış yapabilecek. Yine YSK kararı uyarınca yalnızca T.C. vatandaşı gerçek kişilerin katılabileceği yardım kampanyasına her bir tur için, her vatandaş en fazla 55 bin 598 TL bağışta bulunabilecek. Döviz cinsinden yapılacak bağışlar için de yine üst sınır olarak 55 bin 598 TL karşılığı döviz kabul edilebilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN