Davutoğlu'ndan OVP tepkisi: Kaybolan yıllarımızı kim verecek?

Davutoğlu'ndan OVP tepkisi: Kaybolan yıllarımızı kim verecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Orta Vadeli Program'ı açıklamasının ardından Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, sosyal medya hesabından tepki gösterdi. "Şimdi bize kaybolan yıllarımızı kim verecek?" diyen Davutoğlu, "OVP "Kaybedilen 10 yılın belgesi" olmuş. 2021 yılında açıklanan OVP’de 2023 enflasyonu %8 olarak vaad etmiştiniz. Bu hatalarla yüzleşmeden milletin size nasıl inanmasını bekliyorsunuz?" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Orta Vadeli Program’ın (OVP) detaylarını açıkladı. Orta Vadeli Program’da ekonomide 3 yıllık yol haritasında büyüme ve enflasyon hedefleri ve dolar tahmini yer aldı. OVP’ye göre yıllık ortalama dolar/TL kuru tahmini bir yılda yüzde 54 artışla 2024 için 36 lirayı geçti. Öte yandan artan enflasyonun 2026'da tek haneye düşürülmesi hedeflendi.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından açıklanan OVP'ye tepki göstererek iktidara yüklendi. "Şimdi bize kaybolan yıllarımızı kim verecek?" diyen Davutoğlu, "OVP "Kaybedilen 10 yılın belgesi" olmuş. 2021 yılında açıklanan OVP’de 2023 enflasyonu %8 olarak vaad etmiştiniz. Bu hatalarla yüzleşmeden milletin size nasıl inanmasını bekliyorsunuz?" diye sordu.

Davutoğlu'nun paylaşımı şu şekilde:

"Şimdi bize kaybolan yıllarımızı kim verecek?

Orta Vadeli Programda 2014’te sahip olduğumuz kişi başına düşen milli gelire ancak 2024’te, tek haneli enflasyona da ancak 2026’da ulaşabileceğimiz öngörülmüş. En son tek haneli enflasyon 2016 yılında gerçekleşmişti.

OVP "Kaybedilen 10 yılın belgesi" olmuş. 2021 yılında açıklanan OVP’de 2023 enflasyonu %8 olarak vaad etmiştiniz. Bu hatalarla yüzleşmeden milletin size nasıl inanmasını bekliyorsunuz? Sayın Erdoğan; Madem “Kur Korumalı Mevduat görevini yerine getirdi”, bugüne dek ne kadar kamu kaynağı aktarıldığını da açıklayın da milletimizin cebinden yaptığınız israfın bilançosu ortaya çıksın.

OVP’de milletten toplayacağınız vergilerin enflasyonun çok üstünde olacağı görülüyor. Siz kamuda herhangi bir tasarruf yapmayı düşünüyor musunuz?"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN