DDK Başkanı Arıncı'dan iptal edilen KPSS'ye ilişkin açıklama

DDK Başkanı Arıncı'dan iptal edilen KPSS'ye ilişkin açıklama

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, 2022-KPSS Lisans sorularının sızdırıldığıyla ilgili iddialar nedeniyle 31 Temmuz'da yapılan oturumların iptal edildiğini açıklaması sonrasında konuşan DDK Başkanı Yunus Arıncı "Kamu vicdanını rahatlatmak ve hiçbir vatandaşımızın kafasında soru işareti kalmaması adına 31 Temmuz'da gerçekleşen KPSS'nin iptaline lüzum görülmüştür." dedi.

Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) iptaline ilişkin konuşan Devlet Denetleme Kurulu (DDK) Başkanı Yunus Arıncı, "Süreçle ilgili Devlet Denetleme Kurulu olarak şeffaf bir şekilde vatandaşlarımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Arıncı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kamu vicdanını rahatlatmak ve hiçbir vatandaşımızın kafasında soru işareti kalmaması adına 31 Temmuz'da gerçekleşen KPSS'nin iptaline lüzum görülmüştür. Süreçle ilgili Devlet Denetleme Kurulu olarak şeffaf bir şekilde vatandaşlarımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Ne olmuştu?

Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) bazı soruların, Yediiklim Yayıncılık'ın deneme sınavı sorularıyla aynı olduğu iddia edilmişti. ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, soruların sızdırıldığına yönelik iddiaların ardından 31 Temmuz'da yapılan KPSS oturumlarının iptal edildiğini açıkladı.

Ersoy, 6-7 Ağustos 2022 ve 14 Ağustos 2022'de yapılacak KPSS oturumlarının ertelendiğini belirterek "İptal edilen ve ertelenen sınavlara ilişkin yeni takvim en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacaktır." ifadelerini kullandı.

Ersoy, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Yeni KPSS takvimi 17 Eylül'de başlayacaktır. Sınavı iptal edilen KPSS adaylarından, gireceği yeni sınav için herhangi bir ilave ücret talep edilmeyecektir.

'Tüm adaylardan özür dileriz'
Ortaya çıkan eksiklik ve aksaklıkları açık yüreklilikle kamuoyuyla paylaşıp, tedbirleri alarak ÖSYM'nin milletin kalbindeki yerini güçlendirmekte kararlıyız. Hiç arzu etmediğimiz şekilde iptal ve ertelemelere sebebiyet veren bu talihsiz süreçten dolayı tüm adaylardan özür diliyoruz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN