Devlet Denetleme Kurulu'ndan KPSS açıklaması

Devlet Denetleme Kurulu'ndan KPSS açıklaması

KPSS sınavındaki sızıntı iddialarını incelemesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevlendirilen Devlet Denetleme Kurulu'nun Başkanı Yunus Arıncı, "Devlet Denetleme Kurulu olarak KPSS sınavına yönelik incelemelere titizlikle devam ediyoruz. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Ne tek bir gencimizin hakkını yediririz ne de Devletimizin güvenilirliğine halel gelmesine göz yumarız" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu (DDK) Başkanı Yunus Arıncı, 2022-KPSS lisans oturumuyla ilgili yapılan incelemeye ilişkin Twitter'daki hesabından bir açıklama yaptı.

"Vatandaşlarımız müsterih olsun" diyen Arıncı, "Ne tek bir gencimizin hakkını yediririz ne de devletimizin güvenilirliğine halel gelmesine göz yumarız" dedi.

Ne olmuştu?

Yaklaşık 1,5 milyon adayın katıldığı Kamu Personel Seçme Sınavı'nda (KPSS) sorulan 20 sorunun Yediiklim Yayınevi tarafından hazırlanan soru kitapçıklarında aynı şekilde yer aldığı ortaya çıktı.

İddialar üzerine Devlet Denetleme Kurulu'na (DDK) inceleme yetkisi veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Halis Aygün'ü de görevden aldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN