Defineciler fellik fellik orayı arıyor! Bilim insanları gizli tutuyor... Belediye başkanı sonunda isyan etti: Altın aramak için

Defineciler fellik fellik orayı arıyor! Bilim insanları gizli tutuyor... Belediye başkanı sonunda isyan etti: Altın aramak için

Son zamanlarda artan definecilik belediye başkanının başına bela oldu. Tarihi bölgede kazı arkeolojik kazı yapan bilim insanları definecileri harekete geçirdi. Çileden çıkan belediye başkanından definecilere açıklamalar geldi. İşte tüm detaylar...

Tarihi bölgeleri hedefi haline getiren defineciler altın arayışlarını sürdürüyor. Son olarak İkizdere'de bilim insanları tarafından yapılan arkeoloji kazılarını gözüne kestiren defineciler gündeme geldi. Definecilerin odak noktası olan bölge konusunda belediye başkanı tarafından uyarılar geldi.

BÖLGEDE KAYA RESİMLERİ BULUNDU

Eylül 2022 yılı ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanllığı tarafından çıkartılan izin sonucunda arkeolojik kazılar yapıldı. İkizdere ilçesinden Çalıhemşin ve Hemşin ilçelerine kadar devam edecek olan çalışmalarda kale kalıntıları, yerleşim yerleri ve Bozkır kavimlerine ait olduğu düşünülen 3 bin yıl öncesinden kalan kaya resimleri keşfedildi.

Orman dokusuna sahip olan bölgede 4 metre büyüklüğünde kayalara boyama yöntemi ile işlenen, 4 silahsız atlı tasvir ve Türk toplumunun önemli simleri işlenmiş bir şekilde bulundu.

bq8w-wf8ykiz1u-vn99liq.webp

DEFİNECİLER YAKALANDI

Yapılan incelemelerde keşfedilen mağara içerisindeki resimler ise eski yerleşim yerlerine ait olduğundan dolayı gizli tutuldu. Defineciler ise bu durumdan fayda sağlamak isterken, izinsiz kazı esnasında yakalandı.

2 bin 500 rakımlı Çağrankaya Yaylası'nda bir kişi kazı yapanları görerek belediye başkanını durumdan haberdar etti. İhbar sonrasında olay yerine gelen jandarma ekipleri izinsiz kazı yapan kişilere karşı yasal işlemler başlattı.

cyri0nq7zkijnnvfcot-lg.webp

BELEDİYE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Konuya dair açıklamalarda bulunan İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz, yerleşim yerlerinde sadece çanak çömlek olduğunu açıkladı. Olayın gidişatını aktaran Başkan Karagöz, "Bir sabah vatandaşımız Çağrankaya Yaylası'nda yürüyüş yaparken bir tane iş makinesi ile vatandaşların kazı yaptığını görüyor. Ekipler de izinsiz kazı yapanları yakalayıp haklarında adli süreç başlattı. Ben hocalarıma sorduğumda, 'Burada bir hazine yok, bir altın küpü bulamazlar. Burada olanların parasal bir değeri yok, kültürel bir değeri var. Onlar da bir işlerine yaramayacak' dediler. Münferit olarak daha önce duyduk ama ilk kez bir define olayına rastladık. İşin açıkçası ben de şaşırdım." ifadelerini kullandı.

"KAMYONLA ALTIN FALAN YOK!"

Bölge sakinlerine uyarılarda bulunan belediye başkanı "Böyle şeylere yeltenmeyin" sözlerini kullandı. Halk arasında çıkan altın söylentilerine karşı ise, "Burada kamyonla altın filan yok. İnsanlar meraktan dolayı geliyor. Uzmanlar burada çanak, çömlek ve çeşitli yaşam kalıntıları olduğunu söylüyor. Kaya resmi kimin ne işine yarar ki, kayayı mı söküp götüreceksin? O kaya yerinde değerli." ifadeleriyle tepkisini gösterdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN