DEM Parti binasına baltayla saldıran zanlı serbest

DEM Parti binasına baltayla saldıran zanlı serbest

DEM Parti İnegöl ilçe binasına 4 Mart gecesi baltayla saldıran ve bir partiliye saldırı girişimde bulunan zanlı ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. DEM Parti Bursa İl Eşbaşkanı Mehmet Deniz "Karar hukuki değil” diyerek duruma tepki gösterdi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İnegöl ilçe binasına 4 Mart pazartesi gecesi balta ile saldıran ve ilçe binasının dışındaki bir parti üyesine de balta ile saldırı girişiminde bulunan zanlı, emniyette ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Artı Gerçek'e konuşan DEM Parti Bursa İl Eşbaşkanı Mehmet Deniz, "Saldırıdan hemen sonra saldırıya uğrayan partilimiz ve İnegöl ilçe başkanımız üzerinden hukuk komisyonumuz tarafından şikayet dilekçesi hazırlanarak savcılığa verildi ve karakolda kolluk tarafından ifadeleri alındı, şikayetçi olundu. Ancak saldırgan hakkında tutuklanmaya gerek görülmedi, serbest bırakıldı" dedi.

'KARAR HUKUKİ DEĞİL'

Hukukçu olan DEM Parti Bursa İl Eşbaşkanı Deniz saldırganın serbest bırakılmasının hukuki bir karar olmadığını vurguladı ve şunları söyledi:

"Parti faaliyetlerinin engellenmesine yönelik davranış bir suçtur. Diğer taraftan binanın camları kapılarını kırılması da yine mala zarar suçunu oluşturuyor. Esasen orada baltayla insanların can güvenliğini tehlikeye attığı için ve bir kişiye yönelik baltalı saldırı girişiminde bulunduğu için aslında burada öldürmeye teşebbüs suçunun olma ihtimali söz konusuydu. Bu yönüyle kamuoyunda ve toplumda infial yaratan bir boyutu da vardı. Tutuklanması gerekir kanaatindeyiz. Ancak böyle bir karar verildi. Kararın çok hukuki olmadığını düşünüyoruz”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN