DEM Parti'den Hatay'da grup toplantısı: Biz ölüme terk edildik, öfkemiz asla dinmeyecek

DEM Parti'den Hatay'da grup toplantısı: Biz ölüme terk edildik, öfkemiz asla dinmeyecek

DEM Parti, bugünkü grup toplantısını 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin en fazla yıkıma uğrattığı kentlerden biri olan Hatay'da yaptı. Toplantıda konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, deprem sonrası yardım bulmakta zorluk çektiklerini belirterek, "Biz ölüme terk edildik. Bunun acısını yüzlerce kez ölüp dirilsek asla unutmayacaz. Öfkemiz asla dinmeyecek" ifadelerini kullandı.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM parti), her hafta TBMM'de gerçekleştirdiği grup toplantısını bu hafta 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin en çok yıkıma uğrattığı kentlerden biri olan Hatay Defne'de gerçekleştirdi.

DEM Parti Eş Genel Başkan Tülay Hatimoğulları’nın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

Sanırım benim için en zor grup toplantısı olacak arkadaşlar. Çünkü bugün sabat 04.17 bizim için hayatın durduğu an. Bizim için evlerimizin, geçmişimizin ve geleceğimizin enkaz altında kaldığı birgün bugün. Aradan bir sene geçti ama hala bizim için bir sene önceki 6 Şubat 04.17 havada asılı kalmış biz zamandır, bir andır. Biz o anın ötesine heniz geçemedik.

'BİZ, İKİNCİ KEZ ENKAZ ALTINDA KALDIK'

Bir sene sonra hiçbir adım atılmadığı için ikinci kez enkaz altında kaldığımız gördük. Resmi rakamlara göre 50 binin üzerinde açıklanan ama Murat Kurum'un ağzından kaçırmasıyla 130 bin olduğu söylenen ki biz resmi rakamların daima 3 ile 4 ile çarpmamız gerektiğini çok iyi biliyorduk. Pandemi zamanında ölüm sayılarının nasıl gizlendiğini biliyorduk. İşre zikredilen 130 bin kişi, belki daha da fazla ve şu an kayıp olan hala bulunamayan ailelerinin bir mezar taşı olsun diye çaba harcayan bütün canlarımız için değerli halkımıza başsağlığı dileklerimi iletiyorum.

Yiten canlar bir sayı değil, her birimizin bir yakını enkaz altında kaldı. Bugün sokakta gezerken kimin öldüğünü yeni yeni öğrenebiliyoruz. İşte biz bu kadar ölmüşüz. Ve bizim acımızın yanında öfkemizi büyüten en önemli şey bizlerin o gün enkaz altında bilerek ve isteyerek ölüme terk edilmesi.

'İLK GÜNLERDE YARDIMIMIZA KOŞMAYAN İKTİDARA BÜYÜK ÖFKE VAR'

Dünden beri anmalar devam ediyor. Hepsindeki en büyük öfke, bu doğal afeti felakete dönüştüren karşı öfkeydi ve ilk günlerde yardımımıza koşmayan iktidara büyük bir öfke var. Biz en başta dedik ki devket yoktu. Aradan bir yıl geçti devlet hala yok. Devlet o gün gelseydi, OHAL yerine seferberlik ilan etseydiler daha sonraki zamanlarda ihale usulu enkaz kaldırmak için gelen o iş makinalarını Antakya'da Samandağ'da İskenderun'da Defne'de yaşayan halkımız bilir, AK Parti ilk andan itibaren devletin olanaklarını seferber etmiş olsaydı, o iş makinaları aylar sonra değil, o an yaralılarımızı kurtarmaya yardımcı olmaya çalışsalardı inanın kaybımız şimdinin yarısı kadar bile olmazdı.

Bizler depremin ilk anında koşarak memleketimize geldik. Orada bir kazmaya bir küreğe duyulan ihtiyacı kendi gözlerimle gördüm. Ekipler şunu söyledi bize: 'Kepçe temin edebilirseniz daha çok insanı kurtarırız. Ve biz o gece sabahlara kadar kepçe aradık, sadece bir tane bulabildik. Bizim en büyük öfkemiz bunadır. Biz ölüme terk edildik. Bunun acısını yüzlerce kez ölüp dirilsek asla unutmayacaz. Öfkemiz asla dinmeyecek.

'AK PARTİ'NİN ELİNE FIRSAT GEÇTİ'

Bu iktidarın kurumlarının hiçbirinin insana desteği olmadığını AFAD örneğinde bir daha gördük ama sonra ne öğrendik AFAD çadır, konserve satıyormuş. Yurttaşa vermesi gereken malzemeleri parayla satıyormuş İşte AFAD'ın yüzü, İşte AK Parti'nin yüzü, Biz bu iktidarın berbat yüzünü gördük bu depremde. Hatay halkı olarak en büyük acımız bu depremi Allah'ın lütfu gören AK Parti iktidarının eline fırsat geçti. Şimdi bu topraklarda demografik yapıyı değiştirmek için uzattıkça uzatıyor. İşte biz ilk gün biz enkaz altındayken gelmediler ya işte bu yüzden gelmediler. Hemen akabinde uyguladıkları politikalara baktığımızda; bizi burada okullarla, hastanelerle sınadılar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN