Demirtaş 'aktif siyaseti bıraktım' demişti: HDP'den açıklama

Demirtaş 'aktif siyaseti bıraktım' demişti: HDP'den açıklama

Geçtiğimiz gün Selahattin Demirtaş’ın “aktif politikayı bıraktığı” ve “cumhurbaşkanı adaylığına hazır olduğunu belirttiğini ancak gerekçe sunulmadan reddedildiğine” ilişkin sözleri gündem olmuştu. HDP tarafından konuya dair yapılan açıklamada "Bir HDP’li olarak bizlere yönelttiği eleştiriler ve kendisinin özeleştiri durumu bizler açısından önemlidir. Bizim konudaki ilgili görüş alışverişimiz ve tartışmalarımız hala devam ediyor" ifadelerine yer verildi

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, geçtiğimiz seçim sürecinde önemli açıklamarda bulunarak kamuoyunda yer edinen siyasetçiler arasındaydı. Demirtaş, Geçtiğimiz gün 'aktif politikayı bıraktığı'nı duyurmuştu. Konuya dair HDP'den de açıklama geldi.

HDP'DEN AÇIKLAMA

HDP Sözcüsü Ebru Günay, yeniden yapılanma sürecine ilişkin basın toplantısı düzenlenyerek Demirtaş’ın sözlerine yönelik de değerlendirmelerde bulundu. İşte satır başları:

"Bu konu ve bu konu üzerinden yapıla spekülatif söylemlere Demirtaş’ın kendisi gerekli cevapları verdi. Elbette ki kendisi önceki dönem Eş Genel Başkanımız ve biz bu süreçte tartışmaları ve çalışmaları yürütürken de bütün parti kurullarımızla, yine siyaseten HDP içerisinde ve şu an tutuklu aktör arkadaşlarımızla bir tartışma süreci yürüttük. Bütün parti stratejisini ve seçim stratejisini de yürütürken de bu kurullarda tartışmalar yürüterek gerçekleştirdi. Kendisinin cumhurbaşkanı adaylığı kendisinin hukuki durumu nedeniyle ilgili kurullarımızla değerlendirildi. Kendisinin bir kadın cumhurbaşkanı adayı önerisi vardı.

YÖNELTTİĞİ ELEŞTİRİLER BİZLER AÇISINDAN ÖNEMLİDİR

Bir HDP’li olarak bizlere yönelttiği eleştiriler ve kendisinin özeleştiri durumu bizler açısından önemlidir. Bizim konudaki ilgili görüş alışverişimiz ve tartışmalarımız hala devam ediyor. Bu konuda bir diyalog sıkıntımız yok. Bu konudaki her türlü eleştiri ve değerlendirme bizim açımızdan kıymetli. Kaldı ki ben toplantının başında da ifade ettim biz bir bütün olarak halkımızın bizden beklendiği şekilde bir tartışma bir eleştiri ve öz eleştiri sürecindeyiz. Ve en nihayetinde halkımızla birlikte neler yapacağımıza büyük kongre ve konferans sürecimizle birlikte devam edeceğiz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN