Demirtaş: Partime 'cumhurbaşkanı adaylığına hazırım' dedim, reddettiler

Demirtaş: Partime 'cumhurbaşkanı adaylığına hazırım' dedim, reddettiler

Geçtiğimiz gün aktif siyaseti bıraktığını açıklayan Selahattin Demirtaş, 14 Mayıs seçimlerinden önce HDP yönetimine cumhurbaşkanı adaylığı için hazır olduğunu söylediğini fakat bunun hiçbir gerekçe gösterilmeden parti yönetimi tarafından reddedildiğini söyledi.

Yaklaşık yedi yıldır Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 28 Mayıs seçimlerinin ardından özeleştiri ve partisine eleştiri yaparak seçmenlerinden özür diledi ve aktif siyaseti bıraktığını açıkladı.

Demirtaş, kararını duyurduğu Artı Gerçek röportajında, HDP yönetimine 14 Mayıs seçimlerinde cumhurbaşkanı adaylığı için hazır olduğunu söylediğini, ancak bunun parti yönetimi tarafından gerekçesiz bir şekilde reddedildiğini aktardı.

'ADAY ÇIKARMAMA KARARININ DA ARKASINDA DURDUK'

HDP yönetimine "Seçimi ikinci tura bırakıp o aşamada demokratik hamlelerle daha fazla katkı sunabileceğimizi belirttim" dediğini aktaran Demirtaş, adaylığının partisinin oy oranında da artış yaratabileceğine dair düşüncelerini de paylaştığını sözlerine ekledi.

Siyasi yasağının olmadığını ancak Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kendi adaylığını reddetmesi durumunda daha sonra çıkarılacak adayın parti tabanı tarafından daha kolay sahiplenileceği önerisini sunduğunu belirten Demirtaş şöyle devam etti:

"Fakat bu önerim, herhangi bir gerekçe sunulmadan reddedildi. Gerekçesini halen bilmiyorum. Bu tartışmalar sürerken deprem oldu ve sonrasında aday çıkarmamaya doğru evrildi süreç. Bu karar da Genel Merkez ve ittifak bileşenlerince ortak alındı. Bana da öncesinde bilgi verildi, elbette bu kararın arkasında durduk."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN