Deniz Göktaş'a destek mesajı göndermişti: İmam Yusuf Kılıç hakkında soruşturma

Deniz Göktaş'a destek mesajı göndermişti: İmam Yusuf Kılıç hakkında soruşturma

Diyanet İşleri Başkanlığı, komedyen Deniz Göktaş’ın ailesine destek mesajı gönderdiği belirtilen imam Yusuf Kılıç hakkında disiplin soruşturması başlattı. Kılıç’ın Ankara’ya çağrılarak savunmasının alındığı süreçte, Göktaş hakkındaki davanın ilk duruşmasının 28 Eylül’de yapılması bekleniyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı, tutuklu komedyen Deniz Göktaş'ın ailesine dayanışma mesajı gönderdiği belirtilen imam Yusuf Kılıç hakkında soruşturma başlattı. Kılıç'ın, Göktaş'a yönelik mesajında "Bir imam olarak yanındayım Deniz kardeşim" ifadelerini kullandığı aktarıldı.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre Kılıç, Göktaş'ın gözaltındaki görüntülerinin yayımlanmasının ardından ailesine ulaştı ve dayanışma mesajı gönderdi. Mesajın ardından Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından imam hakkında soruşturma başlatıldı.

DİYANET'TE SAVUNMA VERDİ

Soruşturma kapsamında Yusuf Kılıç, 27 Ağustos'ta Ankara'ya çağrılarak Diyanet İşleri Başkanlığı'nda savunma verdi.

Kılıç'ın adı daha önce de bir disiplin süreciyle gündeme gelmişti. BirGün'ün aktardığına göre Kılıç, 2023 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir'deki mitingine cami cemaatini götürme talebini reddettiğini kamuoyuna açıkladıktan sonra iki ayrı disiplin soruşturması geçirdi. Bu süreçlerin ardından hakkında kademe ilerlemesinin durdurulması ve kınama cezaları uygulandığı, daha sonra İzmir dışında görevlendirildiği belirtildi.

GÖKTAŞ 28 EYLÜL'DE HAKİM KARŞISINA ÇIKACAK

Deniz Göktaş, sosyal medyada yayımlanan içerikleri nedeniyle hakkında yürütülen soruşturma kapsamında tutuklu bulunuyor. Göktaş hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret", "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ve "suçu ve suçluyu övme" suçlamaları bulunuyor.

Göktaş hakkında 28 Ağustos'ta ilk iki suçlama yönünden tahliye kararı verilmiş, ancak cezaevinden çıkmadan "suçu ve suçluyu övme" suçlamasıyla yeniden tutuklanmıştı. Savcılığın itirazı sonrasında da ilk iki suçlama yönünden yeniden tutuklama kararı verilmişti.

Mahkeme, Göktaş'ın ilk duruşmasının 28 Eylül'de yapılmasına karar verdi. İddianamede üç ayrı suçlama kapsamında hapis cezası talep edildiği bildirildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN