Denizli'de köylüler kanal suyu kullanamıyor

Denizli'de köylüler kanal suyu kullanamıyor

Denizli'nin köylerindeki çiftçileri ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, CHP Tarım Komisyonu üyeleri Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır'a köylüler baraj suyunu kullanamadıklarını, su pompalarının atıl halde durduğunu anlattı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Denizli Milletvekili Karaca, CHP Tarım Komisyonu Üyesi Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ve İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır; Denizli’de sulama sorunu ve ürün kaybı yaşayan çiftçileri ziyaret etti. Acıpayam, Çardak, Honaz, Çal, Baklan ve Çivril ilçelerindeki çiftçiler kuraklık ve sulamayla ilgili sıkıntılarını dile getirdi.

“POMPALAR VAR ÇALIŞTIRILMIYOR, SÜS GİBİ DURUYOR”

CHP'li Karaca ve Aygun, Dereçiftlik köylerinde su parasını yatırmasına rağmen çiftçilerin arazilerinde suyu kullanamadıklarını söyledi. Milletvekilleri kilitli duran su pompaları ve trafoları da yerinde inceledi.

İnceleme sırasında heyetle çiftçiler arasında yaşanan diyaloglar şöyle:

ÇİFTÇİ: Benim yoncam var. 170 dönüm sulamam lazım, iki su veriyorum. Altı sefer fiş ödemişim.

İLHAMİ ÖZCAN AYGUN: Pompalar süs olarak duruyor. Sökülmüş atıl hale getirilmiş. Çiftçiyi perişan olarak ortada bırakmışlar.

ÇİFTÇİ: Çalışanlar da var onu da çalıştırmıyorlar. Orada bekliyor.

GÜLİZAR BİÇER KARACA: 13 pompa da sağlam trafosu var. Ama böyle kapıları kilitlemişler, çiftçinin ürünleri yanıyor, kaynıyor ama su verilmiyor. Peki bu su nereye gidiyor.

İLHAMİ ÖZCAN AYGUN: Parayı verdiniz su yok?

ÇİFTÇİ: Üç kere. Ben parayı verdim üç kere, sulamam lazım. Peşin peşin parasını verdim. Borç harç buldum ödedim parayı.

"DSİ YETKİLİLERİ SULAMA POMPALARINI ÇALIŞTIRMIYOR" İDDİASI

Heyet, Honaz İlçesi Kocabaş köyünde su sorunu nedeniyle tarlalarını sulayamayan çiftçileri de ziyaret etti. Köylüler, baraj suyunun köyün yakınında olmasına rağmen suyu kullanamadıklarını anlattı. Köylüler, arazilerini sulamak için para ödediklerini, DSİ yetkililerinin sulama pompalarının çalıştırılmasına izin vermediğini iddia etti.

"BİZ ARAZİNDEN VAZGEÇTİK AMA..."

Çiftçi Bülent Yenilmez, “Ayda 8 gün suyun ne faydası olacak. Kuraklık olabilir biz kabul ediyoruz. Geçen sene baraj doldu kapaklarını açtılar. Ama köyde neden su yok. Nereye gittiğini bilen yok suyun. İbrahim Üskülüp'e neden bu suyu kesiyorsunuz diyorum. Bu bölge bildiğiniz taş yatağı 30 gün sal diyoruz salmıyor. Biz araziden vazgeçtik köyün içerisinde 250 hanenin bahçesi var, ağaçlarımız var" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN