Deprem kahini Naci Görür'den gündeme damga vuran çağrı! 'Sakın onlara oy vermeyin' diyerek bas bas bağırdı

Deprem kahini Naci Görür'den gündeme damga vuran çağrı! 'Sakın onlara oy vermeyin' diyerek bas bas bağırdı

Kahramanmaraş depremleri ile ülkemiz büyük bir felaket yaşadı. Bölgede halen artçı depremler meydana gelen vatandaşlar uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara kulak vermiş durumda. Yaşanan Kahramanmaraş depremini daha önceden tahmin eden ve uyarılarda bulunan Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı kongrede yaptığı çıkışla herkesi şoke etti. 'Sakın onlara oy vermeyin!' diyen Görür, vatandaşları uyardı. Bakın Naci Görür kimlere oy vermeyin çağrısında bulunmuş?

Deprem tahminleri dikkatleri üzerine çeken ve Kahramanmaraş depremini önceden tahmin eden Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, yaptığı açıklamalarla sık sık gündeme gelmeye devam ediyor. Büyük İstanbul depremi hakkında önemli bilgiler paylaşan Naci Görür, bu sefer katıldığı kongreden ilginç bir çağrıda bulundu. 'Sakın onlara oy vermeyin' diyen Naci Görür, vatandaşları uyardı. Kimse bu çıkışı beklemiyordu! İşte Naci Görür'ün dikkat çeken açıklamaları...

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Doğaya Davet" oturumuyla İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi tüm hızıyla devam ediyor. Kongrede önemli kişiler konuşma gerçekleştirirken ana gündem konusu tabi ki de deprem. Dün konuyla ilgili konuşma gerçekleştiren Prof. Dr. Naci Görür, Türkiye'de kentlerin deprem dirençli hale getirilmesi gerektiğine vurgu yaparak altı temel konu üzerinde durdu.

"DEPREM BİZİM KADERİMİZ DEĞİLDİR"

Ülkemizde deprem riskinin her zaman olduğunu ve bu konunun her zaman ana gündem konusu olması gerektiğini vurgulayan Naci Görür, önlem almayan yöneticilere oy verilmemesi çağrısı yaptı. Görür konuşmasında, "Birçok seçim geçti. Meydanlar tıklımtıklım doldu. Ateşli nutuklar verildi. İnanılmaz alkışlar oldu. Her şey istenildi. Hiçbir kimse bir tek pankart bile kaldırmadı Allah rızası için 'Depremde ölmek istemiyoruz, deprem bizim kaderimiz değildir' demedi. Bir gece 60 bin insanımızı toprağa veren bir millet olarak ya nasıl bu konuya bu kadar uzak durabiliyoruz? Sahi nasıl bu kadar uzak durabiliyoruz? Bundan daha önemli ne var?" dedi.

gffggfgf-4.jpg

Naci Görür açıklamasının devamında, "Devletin en önemli konusu bu değil mi Allah aşkına? İnsanların can güvenliğini sağlamayan bir devlet, devlet olur mu? Öyle bir devlete de gerek var mı? Bu devletin de bu toprakları biziz, millet, bizleriz. Güç de bizim elimizde. Çünkü biz el kaldırdığımız, oy kullandığımız zaman biri iktidara geliyor, indirdiğimiz zaman sandığa gömülüyor." ifadelerini kullandı.

"SAKIN ONLARA OY VERMEYİN"

'Sakın onlara oy vermeyin' çağrısında bulunan Naci Görür, şu ifadeleri kullandı:

"Deprem, partiler üstü bir konudur. Siz herhangi bir partiye gönül verebilirsiniz. Saygı duyarım, başımızın üstünde yeri var. Ama bir bilim adamı olarak söylüyorum, asla da bir siyasi tarafım olmadı. ve size diyorum ki lütfen, Allah aşkına bu seçimden başlamak kaydıyla hangi partiye, hangi inanca, düşünceye sahip olursanız olun herhangi bir parti sizin de sevdiğiniz olsa bile deprem konusunda insanlarımızın can güvenliği konusunda ciddi planı, iradesi olmuyorsa sakın ona vermeyin. Ancak bunu yapabiliriz."

hghh-2.jpg

"BİLİME KULAK VERİN"

Bir yer bilimci olarak bir karar aldım. Artık gerek duymadıkça özel sorular sorulmadıkça deprem, fay, deprem nerede olacak, nasıl olacak, hangi fay kırıldı, hangi fay kırılacak konusunda konuşmuyorum. Elbette ki önemli, ama ben diyorum ki onlar akademik dünyanın işi, bırakın akademik dünya onu tartışsın. Bugüne kadar onları tartıştık, geldiğimiz nokta şu; işte bu son deprem.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN