Deprem kahini yine konuştu! 48 saat içinde her yer yerle bir olacak: O bölgedekiler kaçın

Deprem kahini yine konuştu! 48 saat içinde her yer yerle bir olacak: O bölgedekiler kaçın

6 Şubat'ta Türkiye'yi sarsan depremlerin ardından ünlenen Hollandalı Frank Hoogerbeets'in son açıklamaları büyük ilgi gördü...

Kendisini "Deprem kahini" olarak tanıtan Hollandalı Frank Hoogerbeets, son "deprem" tahminleriyle gündeme geldi...

Hollanda'da kuruculuğunu yaptığı "SSGEOS" adlı araştırma grubuyla çalışmalarına devam eden Hoogerbeets, Pakistan'da yakın bir zamanda büyük bir deprem olacağını iddia etti.

SSGEOS tarafından yapılan açıklamada Pakistan'da önümüzdeki 48 saat içinde büyük bir deprem riskinin olduğu öne sürüldü. Şubat ayında Türkiye'yi yasa boğan depremin geleceğini "önceden gören" Hoogerbeets'in bu açıklamaları, Pakistan'da endişe ve korkuya neden oldu.

BÖLGEDE PANİK VE GERGİNLİK HAKİM

Deniz seviyesindeki atmosferde elektrik akışını inceleyen SSGEOS, olası bir depremin gerçekleşebileceğini bildirdi. Kuruluş, Pakistan'daki fay hattının üzerinde yüksek bir elektrik yoğunluğu olduğunu iddia etti. Pakistan medyası, özellikle bölgede yaşayan insanlar arasında büyük bir paniğin yaşandığını bildirdi.

Pakistan Meteoroloji Dairesi ise iddialar hakkında henüz bir açıklama yapmadı. Daha önce Pakistan Meteoroloji Dairesi, deprem tahminlerinin bilimsel bir temele dayanmadığını ve benzer iddiaları reddettiğini açıklamıştı. Hindistan levhası ile Avrasya levhasının birleşme noktasında bulunan Pakistan, deprem riski yüksek bölgeler arasında yer alıyor.

2-005.jpg

3 ŞUBAT'TA YAYINLAMA YAPTI

Hoogerbeets, depremden üç gün önce (3 Şubat) sosyal medya hesabında bir paylaşım yapmıştı.

Hoogerbeets, "Er ya da geç bu bölgede (Güney-Orta Türkiye, Ürdün, Suriye, Lübnan) 7.5 büyüklüğünde bir deprem yaşanacak" ifadesini kullanmıştı.

Bu paylaşımın ardından sadece birkaç gün sonra gerçekleşen deprem, Hoogerbeets'in takipçi sayısının hızla artmasına ve "deprem kahini" olarak anılmasına yol açtı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN