Deprem olmasını beklemeyin, TOKİ o kentte hızla konut yapmalı! Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan yetkililere çağrı

Deprem olmasını beklemeyin, TOKİ o kentte hızla konut yapmalı! Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan yetkililere çağrı

Doğu Anadolu Fay Hattı (DAF) üzerinde zaman zaman yaşanan küçük ve orta büyüklükteki depremlerin ardından Prof. Dr. Ahmet Ercan'dan yetkililere TOKİ konutları' çağrısı geldi. İşte, Prof. Dr. Ahmet Ercan deprem açıklaması...

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde geçen hafta meydana gelen 4.4 ve 4 büyüklüğündeki depremler, bölgede paniğe neden olmuştu. Depremin ardından uzmanlar deprem uyarılarını yineledi.

Depremin Bitlis-Zagros Bindirme Kuşağı üzerinde gerçekleştiğini kaydeden uzmanlar, bu kuşağın 6 Şubat 2023 depremlerinden sonra çok sıkıştığını belirtti.

HAKKARİ'DE DEPREM RİSKİ VAR MI?

Çevre illerden de hissedilen depremle ilgili jeofizik yüksek mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, şu değerlendirmede bulundu:

"Hakkari depremini beklerken bugün M4,4 oldu. Yapılar ile yer jeofizikçilerce hızla taranmalı, rezonans ölçüleri tez alınmalı. Yıkıma duyarlı olanlar depremi beklemeden yıkılmalı. TOKİ hızla konut yapmalı. Kimse ölmesin, acılar yaşanmasın artık. Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir."

ahmet-ercan-hakkari-depremi.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN