Depremde hayatını kaybeden polisin cenazesi 'çocuk' diye defnedildi: Gerçek 14 ay sonra ortaya çıktı

Depremde hayatını kaybeden polisin cenazesi 'çocuk' diye defnedildi: Gerçek 14 ay sonra ortaya çıktı

6 Şubat depremlerinde yaşanan cenaze karışıklığı skandalı 14 ay sonra ortaya çıktı. Ebrar Sitesi'nin enkazında hayatını kaybeden polis memuru Mustafa İlhan'ın cenazesi 14-15 yaşlarında çocuk sanılarak başka bir aileye teslim edilip Kayseri’de defnedildi. DNA sonucu ortaya çıkan gerçeğin ardından İlhan'ın cenazesi memleketi Adıyaman'da toprağa verildi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde 50 bini aşkın kişi hayatını kaybetti. Depremlerin ardından çok sayıda kişinin cenazesine ulaşılamadı. Depreme Ebrar Sitesi Z Blok 4'üncü katta ailesiyle beraber yakalanan, eşi ve çocuğu vefat eden polis memuru Mustafa İlhan'dan uzun süredir haber alınamıyordu.

9005054.jpg

DNA SONUCU GERÇEĞİ ORTAYA ÇIKARDI

Polis memuruna aylardır ulaşamayan ailesinden alınan DNA örneği ile yapılan karşılaştırma gerçeği ortaya çıkardı. DNA sonucu ile Kayseri’ye defnedilen 14-15 yaşlarındaki bir çocuk cenazesinin kayıp olan polis memuru Mustafa İlhan’a ait olduğu belirlendi.

9009034.jpg

14 AY SONRA MEMLEKETİNDE DEFNEDİLDİ

14 ay sonra bulunan polis memuru Mustafa İlhan’ın cenazesi mezarlıktan çıkarılarak memleketi Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesine getirildi. Burada düzenlenen tören ve kılınan cenaze namazı sonrası Mustafa İlhan’ın cenazesi Kurugeçit Şehitlik Mezarlığına defnedildi.

9009035.jpg

Cenaze törenine, Kaymakam Tarık Buğra Seyhan, Belediye Başkanı İskender Yıldırım, İlçe jandarma Komutanı Binbaşı Mehmet Yaman, emniyet mensupları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN