Depremin vurduğu ilde ürküten görüntü! Zemin sıvılaşmasının ardından çatlak paniği

Elazığ'ın Palu ve Yolüstü beldesinde 20 Şubat'ta meydana gelen 4'ün üzerindeki 5 depremin ardından kilometrelerce uzunluktaki fay hattında ortaya çıkan zemin sıvılaşmasının ardından bu kez de Arıcak ilçesine bağlı Üçocak ve Bükardı beldelerindeki dağ yamaçları ve yollarda görülen çatlaklar ürküttü.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem 11 ili etkilerken toplam can kaybı 44 bin 218'e yükseldi. Henüz tamamlanmayan hasar tespitlerine göre yıkık ve yıkılacak bina sayısıysa 164 bin 321 oldu.

2020 yılında 6.8 büyüklüğündeki deprem ile sarsılan Elazığ, son olarak bu depremlerde de büyük hasar aldı. 6 Şubat'taki depremin ardından 20 Şubat'ta Elazığ’da en büyüğü 4,9 büyüklüğünde olan birçok sarsıntı gerçekleşti.

ZEMİN SIVILAŞMASI GÖRÜLMÜŞTÜ

Meydana gelen depremlerin ardından Elazığ’da Palu ilçesi ve Yolüstü köyünde zemin sıvılaşması gündeme oturmuştu.

79.jpg

O görüntülerin ardından bu kez de Arıcak ilçesine bağlı Üçocak ve Bükardı beldeleri arasında yer alan bir dağın yamacındaki ve yollardaki çatlaklar dikkat çekti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN