'Depremzedeler temiz suya dahi erişemiyor' diyen Babacan'dan Erdoğan'a tepki: 2024 Türkiyesi bu

'Depremzedeler temiz suya dahi erişemiyor' diyen Babacan'dan Erdoğan'a tepki: 2024 Türkiyesi bu

DEVA Partisi lideri Babacan, 6 Şubat depremleri sonrası bölgede etkilenen kentlerin durumuna dair değerlendirmede bulundu. Babacan, depremzedelerin temiz içme suyuna bile hasret kaldığını ileri sürerek, "Erdoğan ürünü 2024 Türkiye'si bu" dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Düzce’de düzenlediği aday tanıtım toplantısında, 6 Şubat depremlerinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından vaat edilen 319 bin kalıcı konutun akıbetini sorguladı.

Babacan, konutların genel seçimlere giderken yapılan bir vaat olduğunu belirterek, bu konutların yalnızca bir kısmının tamamlandığını ve vaat edilen sayının çok altında kaldığını ifade etti.

GERÇEK KONUT İHTİYACI 850 BİN

Depremzedelerin gerçek ihtiyacının 850 bin konut olduğunu vurgulayan Babacan, hükümetin bu konuda yetersiz kaldığını ve halkı hayal kırıklığına uğrattığını dile getirdi. Kahramanmaraş’ta vaat edilen konutların onda birinin bile tamamlanamadığını belirten Babacan, bu durumun hükümetin depremzedelere karşı sorumluluklarını yerine getiremediğinin açık bir göstergesi olduğunu söyledi.

1kapak.jpg

Babacan, seçim döneminde verilen vaatlerin gerçekleştirilememesini eleştirerek, hükümetin TOKİ aracılığıyla yıllık ortalama 50-60 bin konut yapma kapasitesine sahip olduğunu, bu nedenle 319 bin konut vaadinin gerçekçi olmadığını öne sürdü.

Hükümetin bu konuda somut bir plan ve kaynak sunamadığını ifade eden Babacan, depremzedelerin hâlâ konteyner ve çadırlarda yaşamak zorunda kaldığını, yaşam alanlarının sınırlı olduğunu ve temel hizmetlere erişimde ciddi sorunlar yaşandığını belirtti.

"YİNE SAZI ELLERİNE ALDILAR 'BİZ YAPARIZ' DİYORLAR"

Türkiye’nin 2024 yılı itibarıyla depremzedelerin karşı karşıya kaldığı sorunlara da değinen Babacan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Arkadaşlar, bakın; Erdoğan ürünü 2024 Türkiye’si bu. Yollar çamur, delik deşik, çukurlu. Temiz suya erişmek bazı bölgelerde hâlâ sorun... Erdoğan ürünü 2024 Türkiye’si bu. Koskoca Türkiye Cumhuriyeti’ni aciz ve yetersiz bir hale getirdiler. Koskoca devlet kurumlarını, vatandaşlarına hizmet edemeyen, insanların derdini çözemeyen hale düşürdüler. İşte bu, Erdoğan ürünü 2024 Türkiye’si. Şimdi, yine bir seçim arefesindeyiz. Yine 'biz yaparız, biz ederiz' diyerek ortada dolaşıyorlar. Yine sazı ellerine aldılar, 'Biz çözeriz' diye vatandaşın tepesinde bağırıyorlar"

Son olarak, Babacan seçmenlere seslenerek, kendilerini belediye başkanı adayı olarak tanıtan ve vaatlerde bulunan kişilere inanmamaları konusunda uyarıda bulundu. Babacan, mevcut zihniyetle sorunların çözülemeyeceğini, değişim ve yeni bir yönetim anlayışının zamanının geldiğini ifade ederek, DEVA Partisi olarak Düzce’de ve Türkiye genelinde halkın yanında olduklarını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN