Depzemzedeler için getirilen yardımlardan kavga çıkmıştı: Odunlu cinayete indirimli ceza

Depzemzedeler için getirilen yardımlardan kavga çıkmıştı: Odunlu cinayete indirimli ceza

Adana'da depremzedelere getirilen odunlarla başlayan tartışma sonucu çıkan kavgada Ali Uncu'nun hayatını kaybetmesiyle ilgili davada karar çıktı. Mahkeme, Mustafa Çam'a "indirimli" 15 yıl, Alpaslan Cücük'e ise 6 yıl 3 ay hapis cezası verdi. Diğer sanıklar ise beraat etti.

Adana'nın Aksu Mahallesi'nde 9 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen olayda, Ali Uncu (69) depremzedeler için getirilen odunları alırken Alpaslan Cücük'ün (19), odunların aracını çizdiğini söylemesi üzerine tartışmanın fitili ateşlendi. Tartışmanın büyümesiyle kavgaya dönüşen olayda Uncu, başına aldığı odun darbesi sonucu beyin kanaması geçirerek hayatını kaybetti.

Soruşturmada kavgaya karışan Mustafa Çam (37), Alpaslan Cücük, Cuma Cücük ile Mehmet Cücük, gözaltına alındı. Şüphelilerden Mustafa Çam ile Alpaslan Cücük tutuklanırken, 2 kişi serbest bırakıldı.

Olayla ilgili 4 kişi hakkında "Kasten öldürme" suçundan dava açıldı.

'BİR HİÇ UĞRUNA YAŞANAN HADİSEDEN DOLAYI ÖZÜR DİLİYORUM'

Davanın karar duruşması, 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mustafa Çam, olayın bir yanlış anlama sonucu büyüdüğünü belirterek, "Alpaslan Cücük'e vurulduğunu görünce olay yerine gittik. Bir hiç uğruna yaşanan hadiseden dolayı herkesten özür diliyorum. Bir canlıya zarar verecek bir kişi değilim. İnancım gereği bir kişiyi öldürmek, tüm insanlığı öldürmek gibidir. Olay yerine olayı anlamak için gittim. Olay yerine gidince bana saldırdılar, vücuduma ve kafama aldığım darbeler ile ölecek gibi hissettim. Sol bileğim ve başımda kırıklar oluştu. Keşke böyle bir olay olmasaydı" dedi.

'KİMSEYE VURMADIM, OLAYIN MAĞDURUYUM'

Alpaslan Cücük ise savunmasında suçlamaları reddederek, "Olay günü dayak yedim, kafam yarıldı, alnım yarıldı. Yerde yatan bir kişi olarak nasıl vurabilirim? Kimseye vurmadım, bu olayın mağduruyum" diye konuştu.

Tutuksuz sanıklar Mehmet Cücük ile Cuma Cücük de suçlamaları reddederek beraatlarını talep etti.

OĞLU İSYAN ETTİ: BABAM MEZARDA FAİLLERİ BURADA

Ali Uncu'nun oğlu Fatih Uncu, babasının 8-10 kişinin saldırısı sonucu öldüğünü belirterek, sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.

Olayda kendisinin de darbedildiği belirten Uncu, "Benim babam mezarda, failleri buradadır. Benim babam, 70 yaşında adamdı. Sanıkların ellerinde odunları gördüm. Mustafa Çam ve Alpaslan'ı gördüm, diğerlerini sosyal medyadan araştırdım. Babama vuran 8-10 kadar kişi vardı, yüzlerini göremedim. Sadece 4 sanığı gördüm. Buradaki 4 kişi ile ismini bilmediğim 8-10 kişi, babamı öldürmüşlerdir. Sanıkların pişmanlıkları babamı geri getirecekse sanıkları affedelim" diye konuştu.

MUSTAFA ÇAM'A İNDİRİMLİ 15 YIL

Mahkeme heyeti, Mustafa Çam'ı "Kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı, ancak haksız tahrik indirimi uygulayarak cezayı 15 yıla düşürdü. Alpaslan Cücük ise "Suça yardım etme" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum edildi.

Mehmet Cücük ve Cuma Cücük ise beraat etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN