"Destek var" İslam Memiş son 3 ay için uyardı: Gram altını olanlar bu uyarı size

"Destek var" İslam Memiş son 3 ay için uyardı: Gram altını olanlar bu uyarı size

Ünlü altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, son Youtube videosunda kritik açıklamalarda bulundu. Piyasa takipçilerinin merakla beklediği tahminler, dövizden altına kadar geniş bir yelpazede yer aldı...

Uzman isim İslam Memiş, Borsa İstanbul'un 8000 üzerinde seyrettiğini belirtti ve 8400-8450 puan bandını işaret etti. Ancak borsada düşüş öngörüsünü sürdürdüğünü ifade eden Memiş, alım fırsatlarını ve öngörülen seviyeleri takipçileriyle paylaştı. 2024 yılı için borsa tahminini 15 bin puan olarak belirledi.

2-005.jpg

MERKEZ BANKALARI VE DÖVİZ KURLARI

Bu hafta merkez bankalarının faiz kararlarına büyük bir odaklanma olduğunu vurgulayan Memiş, Fed ve TCMB'nin kararlarının sürpriz olmadığını ifade etti. Doların yıl sonu beklentisinin 29.70 lira olduğunu belirten uzman, Euro için de 34 lira tahminini dile getirdi. Dolar endeksi ve euro-dolar paritesi değerlendirmeleriyle de dikkat çeken Memiş, yatırımcılara önemli tavsiyelerde bulundu.

ONS VE GRAM ALTIN TAHMİNLERİ

Memiş, ons altın ve gram altın tahminlerini detaylıca paylaştı. Önümüzdeki hafta için ons altında toparlanma beklentisini dile getiren Memiş, gram altın için yıl sonu tahmininde 1800-1880 bandını işaret etti.

1-003.jpg

GÜMÜŞ PİYASASI ÖNGÖRÜLERİ

Gümüşte hızlı bir toparlanma beklentisi olduğunu ifade eden Memiş, ons gümüş için 24.75 dolar seviyesine kadar yükseliş tahmininde bulundu. Gram gümüş için ise 21 liranın altına inilmesinin zor olduğunu vurguladı.

MERKEZ BANKALARININ ETKİSİ VE GENEL PİYASA TAHMİNİ

Memiş, merkez bankalarının bu haftaki etkisini değerlendirdi ve önümüzdeki hafta emtia fiyatlarında dolar haricindeki varlıklarda yükseliş beklentisini paylaştı.

İslam Memiş'in bu değerlendirmeleri, yatırımcılar için önemli bir rehber niteliği taşıyor. Önümüzdeki günlerde piyasaların nasıl bir seyir izleyeceği merak konusu olmaya devam ediyor.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN