Devlet para musluklarını açtı! Prefabrik ev yaptırmak isteyenlere dev hibe, başvuru yapmak yeterli

Devlet para musluklarını açtı! Prefabrik ev yaptırmak isteyenlere dev hibe, başvuru yapmak yeterli

Son dönemde ilgi gören prefabrik ev yapımında devletten dev teşvik hamlesi geldi. Prefabrik ev inşa etmek isteyen vatandaşlara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yüklü miktarda para hibe ediliyor. İşte, prefabrik ev devlet desteği başvuru şartları...

Önce Kovid-19 salgın hastalığı daha sonra deprem afeti sonrasında talep artışı yaşanan prefabrik evler için devletten para desteği sağlanıyor. Prefabrik evler, betonarme evlere oranla küçük ve hafif malzemelerden imal edildiği için deprem dayanıklılığının daha sağlam olduğu için öneriliyor.

Deprem riski olan bölgelerde prefabrik ev tercih ediliyor. Devlet bu süreçte prefabrik evlerin yaygınlaşması adına teşvikler verirken, özellikle kırsal kesimde prefabrik ev yapmak isteyenlere de maddi yardım ve kredi desteği de sağlanıyor.

PREFABRİK EV DESTEĞİ NE KADAR?

Devlet, prefabrik ev inşa etmek isteyene 200 bin TL'ye kadar para desteğine bulunuyor.

Fiyatlar 3+1, 120 metrekare bir yapı için ortalama 300 ile 400 bin TL arasında yer alırken 2+1 bir yapı ve 48-55 metrekare arası evler için de 200-320 bin TL arasında değişkenlik gösterebiliyor.

Hane Tadilat, Büyük Onarım ve Yapım Programı kapsamında verilen destek için kimlerin başvurabileceği de açıklandı.

PREFABRİK EV DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI NE KADAR?

Oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara evlerinin bakım-onarımı, betonarme ev yapım yardımı, prefabrik ev yapım yardımı ve afet kapsamında ev eşyası alımı için ayni veya nakdi olarak yardım yapılıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi internet sitesinde şu bilgi yer alıyor:

"İhtiyaca göre ve yardım için belirlenmiş kriterlere haiz olmak kaydıyla ev onarımlarında 35 bin - 100 bin TL arası, prefabrik ev yapımlarında 200 bin TL, betonarme ev yapımlarında 300 bin TL'ye kadar destek verilir."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN