Devletten yeni yıl öncesi sürpriz para yardımı! Hesabınızı kontrol edin sizin de bankanıza yatmış olabilir

Devletten yeni yıl öncesi sürpriz para yardımı! Hesabınızı kontrol edin sizin de bankanıza yatmış olabilir

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, binlerce aileye yeni yıl öncesi oldukça umut veren bir açıklamada bulundu. Bakan Yanık, yeni yıl öncesi bakanlığın ailelere hediye niteliğinde bir ödeme yapılacağını duyurdu. Detaylar haberimizde...

Sosyal yardım kapsamında ocak ayından önce aile destek ödemesi yapılacağını duyuran Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ayrıca öğrencilerin beslenmesi ile ilgili bir çalışma yaptıklarını söyledi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, geçtiğimiz gün katıldığı bir programda, aile destek ödemelerine ilişkin 2023 Ocak ayından önce hediye niteliğinde bir ödeme yapılabileceğini, öğrencilerin beslenmesi ile ilgili bir çalışma yaptıklarını açıkladı.

sosyal-yardim-nasil-alinir.jpg

Bakan Yanık'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

AİLE DESTEĞİNDE İLAVE ÖDEME SÜRPRİZİ

Sosyal yardımlarımız iki temel mevzuata dayanır. Sosyal Hizmet Kanunumuzda çocuklarımızın desteklenmesini kapsar. Baz aldığımız taban asgari ücrettir.

3294 sayılı kanuna göre çerçevemiz budur. Bizim herhangi bir şekilde kriterlere uymayan vatandaşlarımıza sosyal yardım yapmamız mümkün değil.

Aile destek programından 2,3 milyon kişi yararlanıyor. Sosyal yardımlarımızın tamamı çok şeffaf. Başvuruların yüzde 50'si e-devletten yapıldı. Başvuruların hepsi e-Devlet'ten yapılabiliyor.

Aile destek ödemelerinde ocaktan önce bir hediye yapabiliriz.

Öğrencilerin beslenmesiyle ilgili bir çalışma yapıyoruz.

SYDV'LERLE İLGİLİ YENİ DÜZENLEME

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımıza (SYDV) özel bir yasaya dayalı. Yeni bir düzenleme için çalışmamız var. Takdir tabii öncelikle Meclis'imizin.

derya-yanik-sosyal-yardim-aciklamasi.jpg
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık

AFETZADELERE YÖNELİK YARDIMLAR

Afet ile mücadele kapsamında iki konudan sorumluyuz. Biri psikolojik destek biri de nakdi yardımlar. Biz Bakanlık olarak tüm yardımlarımızı yaptık.

ENGELLİ MEMUR ATAMASI NE ZAMAN?

Atama işlemini biz yapıyoruz ama hangi kuruma, ne kadar yapılacak biz vermiyoruz. Biz engelli vatandaşlarımızın bir bakıma lobi faaliyetlerini yürütüyoruz. Kesinlikle aynı saftayız.

Şartların iyileştirilmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Engelli arkadaşlarımızın arasında çok iyi eğitimli, inanılmaz birikimli, çalıştıkları kurumlara çok büyük katkısı olan arkadaşlarımız var.

Kurumların kendi kotaları çerçevesinde engelli istihdamı için talepte bulunması lazım. Belli bir sayı ulaşılırsa biz atama işlemleri için çalışmalar yapıyoruz.

Talepler ÖSYM çerçevesinde toplanır ve yaparlar. Bu tamamen yasal alt yapıyla alakalı. Her kurumun belli sayıda engelli çalıştırma hükümlülüğü var. Personel ihtiyacı ve talebiyle alakalı.

Engelli vatandaşlarımız emin olsunlar. Biz onlar kadar süreci takip ediyoruz. Bizim Bakanlığımızda kotayı bir hayli yükselttik. Yüzde 3'tür bizde yüzde 6.

sosyal-yardim-basvurusu.jpg

SÜRELİ RAPORLAR

Engelli vatandaşlarımızın süreli raporlarında biraz sıkıntılar oluştu. Sürenin Haziran 2023'e kadar uzatıldı. Kartlarla ilgili bir sıkıntı yok. Biz onların herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için gerekli işlemleri yapıyoruz.

"YAKINDA BİR İYİLEŞTİRME YAPACAĞIZ"

Statü tayinini Aile Bakanlığı yapmıyor. Bağlı bulunduğu kurumu belirliyor.

Taleplerin yasal değişiklik gerektiren kısmı ile ilgili İçişleri Bakanlığımız ile yakında bir iyileştirme yapacağız.

Yaklaşık bir yıldır şehit yakınlarımız ve gazilerimiz ile alakalı yasal değişikliğimizi, taslağımızı oluşturuyoruz.

TÜRKİYE AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU EKRANI

E-DEVLET SOSYAL YARDIM BAŞVURU SAYFASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN