Dikkat çeken asgari ücret açıklaması! Fatih Portakal, "oh be iktidardan önce açıkladım" diyerek kuruşu kuruşuna rakam verdi!

Dikkat çeken asgari ücret açıklaması! Fatih Portakal, "oh be iktidardan önce açıkladım" diyerek kuruşu kuruşuna rakam verdi!

2024 yılına girmemize sayılı günler kala vatandaşlar asgari ücretinin ne kadar olacağını merakla bekliyor. Bugün Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2. toplantıyı gerçekleştirdi. Rakam konuşulmayan toplantıya Fatih Portakal'dan tepki de gecikmedi. Ünlü televizyoncu, yaptığı paylaşımla asgari ücret için rakam verdi. İşte detaylar...

Çalışan vatandaşlar dört gözle 2024 yıllının Ocak ayından itibaren geçerli olacak asgari ücretin ne kadar olacağını merak ediyor. Görüşmelerin 2. oturumu bugün gerçekleşti. Ancak masadan bir rakam çıkmaması tepki çekti. Gazeteci Fatih Portakal da bu duruma sessiz kalmadı.

asgarii-001.jpg

Sosyal medyadan paylaşım yapan Portakal, rakam konuşulmamasına isyan etti. Portakal, paylaşımında şu ifadelere yer verdi. "Türk-İş yetkilisi “asgari ücrette rakam konuşulmadı” diyor. Rakam hiç dillendirilmiyorsa siz niçin buluşuyorsunuz? İşin gerçeği şu: işveren ve işçi temsilcileri formaliteyi yerine getiriyor. Bugünün TR’inde rakam belirleme güçleri yok. Rakamı iktidar belirleyecek. İkisi de “kabul” diyecek. Nokta! Yine yazıyorum: yeni ücret 16.500/16.900 TL arası olacak. Oh be, bu yılın asgari ücretini iktidardan önce açıkladım ya!"

pofg.jpg

TOPLANTIDAN BEKLENEN ÇIKMADI

TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, bugün yapılan 2. toplantının ardından “Rakam belirli olmadığından dolayı bir şey söyleme imkanımız yok. Zaten geçim şartları belli. Asgari ücretle çalışan insanların geçinemediği belli” açıklamasında bulundu.

asgarii.jpg

"PARA VERENLER RAKAM SÖYLEYECEK"

Ağar açıklamasının devamında, “Biz talep eden kişiyiz. Biz para veren kişi değiliz. Para verenler bir rakam söyleyecek ki biz ona göre değerlendirme yapacağız. TÜRK-İŞ olarak bir para söylediğimiz zaman o fiyatın altına inme şansımız yok. İşveren tarafından ya da hükumet tarafından bir rakam gelmedi. Gelecek ki biz ona ‘evet’ ya da ‘hayır’ diyeceğiz. Kırmızı çizgi diye bir şey yok. Biz rakam söylemeyiz. İşveren diyecek ki, ‘Ben seni bu ücrete çalıştıracağım. Çalışır mısın çalışmaz mısın?’ Biz de diyeceğiz ki, ‘bu ücrete çalışırız, şu ücrete çalışmayız.’ TÜİK’ten de bir rakam gelmedi. Hiçbir yerden bir rakam yok. Belirli olduğunda sizinle paylaşacağız” ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN