Dilan-Engin Polat soruşturmasında savcılıktan itiraz

Dilan-Engin Polat soruşturmasında savcılıktan itiraz

Dilan Polat ve Engin Polat hakkında "kara para aklama", "belgede sahtecilik", "vergi kaçırma" ve "örgüt kurmak" suçlarıyla yürütülen soruşturma kapsamında mahkeme tarafından 4 kişinin adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına savcılık itiraz etti. Öte yandan Polat çiftinin 27 şirketine atanacak kayyumları ise Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) seçecek.

Haklarındaki kara para aklama ve vergi kaçırma gibi iddialara ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında aralarında Dilan ve Engin Polat'ın da bulunduğu 12 şüphelinin tutuklanmasının ardından yeni bir gelişme daha yaşandı.

4 KİŞİ SERBEST BIRAKILMIŞTI

Geçen cumartesi günü adliyeye sevk edilen şüphelilerden olan Gürsel Yılmaz, Yeşim Altınkalem Dalkıran, Beyzanur Gün, Ceydanur Gün adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış diğer şüpheliler tutuklanmıştı.

Mahkemenin adli kontrol şartıyla serbest bıraktığı 4 şüpheli için savcılık itiraz etti.

KAYYUMLARI TMSF BELİRLEYECEK

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Polat çifti ve yakınlarına ait 27 şirket için kayyum atanmasını talep etmişti. Talebi değerlendiren Sulh Ceza Hakimliği, 27 şirkete kayyum atanmasına karar vermişti.

Şirketlere atanacak kayyumları Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) seçeceği bilgisine ulaşıldı. Belirlendiğinde Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na yazı yazılacağı öğrenildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN