Disiplin cezası nedir, hangi durumlarda verilir? Disiplin cezası alınca ne olur? Disiplin cezası silinme süresi

Disiplin cezası nedir, hangi durumlarda verilir? Disiplin cezası alınca ne olur? Disiplin cezası silinme süresi

Disiplin cezası, TDK'da kurum veya kuruluşta disiplin kurallarını bozucu hareket veya davranış sergileyen kişilere verilen cezadır. Peki, disiplin cezası ne kadar sürer? Hangi durumlarda disiplin cezası verilir? İşte detaylar...

Disiplin cezası, TDK'da kurum veya kuruluşta disiplin kurallarını bozucu hareket veya davranış sergileyen kişilere verilen cezadır. Okullarda, kurum ve kuruluşlarda, askerlikte ve polislikte kurallara uymayanlara ilk başta uyarı verilir. Uyarıya rağmen kural ihlali yapanlar ise disiplin cezası alır.

DİSİPLİN CEZASI KİMLERE VERİLİYOR?

Disiplin cezaları genellikle disiplin kurallarına uymayan kişilere verilir. Özellikle öğrencilere verilen bu cezanın türü bulunulan yer ile kurallara göre değişiklik göstermektedir.

OKULDA DİSİPLİN CEZASI ALINCA NE OLUYOR?

MEB yönetmeliğine göre disiplin cezası alacak öğrencilere öncelikle kınama yapılır. Öğrenci ceza almaya devam eder ve kuralları çiğnerse kısa süreli uzaklaştırma cezası verilir. 3. kere ceza kuralı aşıldığında öğrencinin başka okula nakli gerçekleştirilir. Nakil olunan okulda da ceza alan öğrenci örgün eğitimin dışına çıkartılarak okuldan süresiz olarak uzaklaştırılır.

 disiplin cezası

DİSİPLİN CEZASI NE KADAR SÜREDE SİLİNİYOR?

Disiplin cezaları minimum beş sene içinde silinmektedir. Ancak büyük cezaların silinmesi on seneyi bulmaktadır.

DİSİPLİN CEZASINA İTİRAZ EDİLİR Mİ?

Öğrencilerin disiplin cezasına itiraz etmesi memurlara göre daha kolaydır. Memurların disiplin cezası disiplin amirlerince kesilmektedir. Disiplin amirleri tarafından verilen bu cezalara itiraz etmek için yedi günlük bir süreç vardır. Bu süreç içinde itiraz edilmediğinde ceza alırsınız ve sicilinize işler.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN