Dışişleri Bakanı Fidan, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüştü

Dışişleri Bakanı Fidan, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BRICS Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında düzenlenen BRICS+ oturumuna katılmak için Rusya'nın Nijniy Novgorod kentine gitti. Fidan, burada Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüştü. İki Bakan ikili ve bölgesel ilişkileri, Türkiye açısından önem arz eden ekonomik konuları ve Gazze’deki son durumu değerlendirdi.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir araya geldi. İki Bakan ikili ve bölgesel ilişkileri görüştü. Türkiye açısından önem arz eden ekonomik konular gündeme getirildi. İki bakan, İsrail'in gece gündüz demeden bombaladığı Gazze’deki son durumu da değerlendirdi.

İŞBİRLİĞİNİN SÜRDÜRÜLMESİ İHTİYACI

Orta Doğu ve Güney Kafkasya’daki durum da dahil olmak üzere, uluslararası gündemin ana konularına değinilen görüşmede Lavrov, Fidan’a Rusya'nın BRICS'teki öncelikleri hakkında bilgi verdi.

Bakanların ikili siyasi diyalog, ticaret ve ekonomi alanındaki işbirliği ile ilgili güncel konuları ele aldığı görüşmede, Rusya, mevcut sorunların çözülmesi, bağların daha da genişletilmesi ve yararlı etkileşim alanlarının bulunması için işbirliğinin sürdürülmesi ihtiyacı olduğunu belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN