Diyanet'ten Feyza Altun hakkında suç duyurusu

Diyanet'ten Feyza Altun hakkında suç duyurusu

Diyanet İşleri Başkanlığı, "dini değerlere hakaret ettiği" iddiasıyla avukat Feyza Altun hakkında suç duyurusunda bulundu. Sosyal medya paylaşımı nedeniyle 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme' suçundan gözaltına alınan Altun, bugün serbest bırakılmıştı.

Sosyal medya paylaşımları nedeniyle önceki gün gözaltına alınan ve bu sabah tutuklama talebiyle adliyeye sevk edilen avukat Feyza Altun, yurt dışı çıkış yasağı ve haftada iki gün karakola imza atma şartıyla serbest bırakıldı.

DİYANET'TEN SUÇ DUYURUSU

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hukuk müşavirlerince Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan suç duyurusu dilekçesinde, Altun'un sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek, "ahlak ve edep sınırlarını aştığı, insan haklarına açıkça saldırdığı, toplumu bir arada tutan en temel dinamiklerden dini inançlara ve değerlere hakaret ettiği" iddia edildi.

Altun'un paylaşımlarının, "Anayasa'ya ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine aykırı olduğu" öne sürülen dilekçede, paylaşımın "tahkir edici, kaba, sert, incitici ve hakaret edici mahiyette olduğu, vatandaşların dini inançlarına, kutsallarına, değerlerine saldırı niteliği taşıdığı" öne sürüldü.

Dilekçede, Altun hakkında, "dini ve kutsal değerlere hakaret, halkı kin ve düşmanlığa tahrik, aşağılama" suçlarından kamu davası açılması istendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN