Diyarbakır'da yapılan bulvara verilen isim tartışma konusu oldu! Kayyum idaresiyle yönetiliyordu: "Yazıklar olsun!"

Diyarbakır'da yapılan bulvara verilen isim tartışma konusu oldu! Kayyum idaresiyle yönetiliyordu: "Yazıklar olsun!"

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından bulvar çalışmaları paylaşıldı. Silvan yolundan Elazığ yoluna bağlanacak bulvara verdikleri isim büyük tepki çekti. Kayyum idaresiyle yönetilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi sosyal medyada viral oldu. İşte tüm detaylar...

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi sosyal medya üzerinden çalışmalara dair detayları paylaştı. Bulvar hakkında bilgi veren kayyum idaresiyle yönetilen belediye, bulvara verilecek ismi duyurunca ortalık karıştı.

BULVARIN İSMİ TARTIŞMAYI KÖRÜKLEDİ

Ülke gündemine oturan olayda, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin açıklaması yer aldı. Sosyal medyada viral olan paylaşımın altına gelen yorumlar dikkat çekti. Şehirde trafik akışını büyük bir ölçüde rahatlatmak adına yeni çevre yolunda çalışmalara başladı.

Bu projeyle, Silvan yolu ile Elazığ yolunun bağlanması planlanıyor. Bulvarın uzunluğu 12 kilometreyi bulurken, kalınlığı ise 50 metreye ulaşacak. Kayyum idaresiyle yönetilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bulvara, "Şeyh Said" ismini verdi.

garukrdxsaartqy.jpg

"BAŞKA BİR İSİM BULAMADINIZ MI?"

Konuya dair sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüdü. Cumhuriyet karşıtı olarak bilinen Şeyh Said'in ismi verilen bulvar hakkında paylaşım yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, "Şeyh Said Bulvarı'nın yapım çalışmalarına başladık" ifadeleriyle duyurdu.

Sosyal medya üzerinden paylaşımın altına, "Bulvara koyacak başka isim yok muydu?", "Yazıklar olsun!" ve "Şeyh Sait Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyetine ihanet etmiştir. Türk askerlerini şehit etmiştir. Her dönemin hainidir. Başka isim bulamadınız mı?" yorumları yapıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN