Doğal gazda yüzde 50 indirim müjdesi! Faturalar düşecek, tarih belli oldu

Doğal gazda yüzde 50 indirim müjdesi! Faturalar düşecek, tarih belli oldu

Ekonomik kriz nedeniyle geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlar, en çok doğal gaz faturasını ödemekte zorlandı. Hükümet, hali hazırda doğal gaz faturasının tamamını vatandaşlara yansıtmasa da yüksek fatura bedelleri, ev bütçelerini sarstı. Doğal gaz faturalarında büyük indirim olacağı müjdesi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den geldi. İşte, doğal gaz faturasına indirim yapılacak tarih...

Yüksek enflasyon nedeniyle son 2 yılda doğal gaz faturalarına zam üstüne zam yapıldı. Dar ve orta gelirli vatandaşlar, doğal gaz faturasını ödemekte zorlanınca ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen hanelere fatura desteği verildi.

Karadeniz açıklarında keşfedilen doğal gaz için çalışmaların devam ettiği belirten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerli doğal gazın yakın zamanda hanelere ulaştıracaklarını söyledi.

DOĞAL GAZ FİYATLARI DÜŞECEK

Konuyla ilgili geçen gün açıklamalarda bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise, "Kuyulardan vanaları açarak deniz altındaki ana iletim hattına gazı basmaya başladık. Gazı sisteme verdikten sonra vatandaşlar faydayı fiilen yaşayarak görecek. Cumhurbaşkanımızın müjdeleri olacak. İthal ettiğimiz gazı hâlâ konuta sübvansiyon uygulayarak veriyoruz. Daha ekonomik bir şekilde vatandaşa yansıtacak bir müjdeyi paylaşacağız" dedi.

"ERDOĞAN, KARADENİZ GAZININ MÜJDESİNİ VERECEK"

Bakan Dönmez, doğalgaz fiyatlarına ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 20 Nisan 2023 Perşembe günü müjde vereceğini söyledi.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde keşfedilen petrolle ilgili de bilgi veren Bakan Dönmez, "Gabar'da kış şartları devam ediyor. 1-2 hafta içinde ilk neticeleri almaya başlarız. Müjdeli haberi paylaşırız. Oraya yakın keşfimiz vardı, orada 6-7 kuyuda 7 bin varilin üzerine çıktık. Bu yıl içinde hedefimiz 15 kuyuya ulaşmak. Üretimi de 15-20 bin variller bandına getirmeye çalışacağız. Türkiye'nin 100. yılında günlük 100 bin varil üretimi gerçekleştirmiş olacağız" diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN