Tazminatını alan EYT'liler oraya koşuyor! Emekliler parasını orada değerlendiriyor: Bir haftada 600 bin kişi arttı

Tazminatını alan EYT'liler oraya koşuyor! Emekliler parasını orada değerlendiriyor: Bir haftada 600 bin kişi arttı

EYT kanun düzenlemesiyle birlikte şu ana kadar 1,5 milyon çalışan emekliye ayrıldı. Emekli olan vatandaşlar, işyerlerinden tazminat almasının yanı sıra maaş alacakları bankadan da promosyon ödemesi alacak. Eline toplu para geçen EYT'li emekliler, bir yatırım aracına yoğun ilgi gösterdi. İşte, emeklilerin tercih ettiği yatırım aracı...

Emeklilikte yaşa takılan (EYT) yaklaşık 5 milyon çalışan için yapılan kanun düzenlemesi, 3 Mart 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Mart ayında başvuru yapan bütün EYT'liler, nisan ayından itibaren tüm haklarını alacak. EYT'liler emekli maaşı ile birlikte bu aya özel 3 ödeme daha hak edecek.

Emekli olmak için ayrıldıkları işten tazminat alan EYT'lilerin, Ramazan Bayramı ikramiyesi ve ilk emekli maaşları da hesaplarına bu ay yatırılacak. Öte yandan anlaştıkları bankadan da maaş promosyonu alacak EYT'li emekliler, ellerine geçen toplu parayı yatırım olarak değerlendiriyor.

TAZMİNATINI ALAN BORSAYA KOŞUYOR

Merkezi Kayıt Kuruluşu'na (MKK) göre, Borsa İstanbul'a sadece son 1 haftada 600 bin yeni yatırımcının geldi. Uzmanların açıklamasına göre, bu yatırımcı sayısının büyük bir kısmının 40 yaş üstü. Borsadaki yatırımcı sayısının önümüzdeki günlerde daha da artması öngörülüyor.

Şimdilerde revaçta olan iki yatırım aracından birisi altın olurken, bir diğeri de borsa oldu. Vatandaşlar, 14 Mayıs 2023 tarihinde tarihinde gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle paralarını nakitte tutmak yerine yatırım araçlarına koymayı tercih ederken, EYT'lilerin birçoğu yatırım için borsayı tercih etti.

SON BİR HAFTADA 600 BİN ARTTI

Altın ve döviz kurunun yanında küçük yatırımcılar için bir alternatif olan borsa, son bir haftada 600 bin artış göstererek toplam yatırımcı sayısının 4,5 milyonun üzerine çıkmasıyla en çok tercih edilenler yatırım araçları arasında yer aldı. Bu yatırımcıların büyük bir kısmının yaş kesimine bakıldığında ise tazminatlarını alan EYT'liler olduğu görülüyor.

Uzmanlar tazminatını alan yatırımcıların genellikle 40 yaş üst yatırımcılar olduğu dile getirilirken son bir haftada yaşanan borsa yatırımcı sayısındaki artışın en büyük nedeni olarak ise, EYT'lilerin tazminat alması olarak görüldü. Önümüzdeki günlerde ise bu ilginin artmasının beklendiği dile getirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN