Doğalgaz kombileri kalkıyor! İmzalar atıldı o tarihe kadar hepsi sökülecek!

Doğalgaz kombileri kalkıyor! İmzalar atıldı o tarihe kadar hepsi sökülecek!

Doğalgaz kullanımına ilişkin yeni kararlar alınırken doğalgaz kombilerinin kaldırılması için imzalar tamamlandı. O tarihe kadar hepsi tek tek sökülecek. İşte doğalgaz kombileriyle ilgili alınan son karar…

Avrupa Birliği çevre dostu sistemler ve sürdürülebilir enerji kullanımı ile ilgili yeni çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Fosil yakıtların tüketilmesi ve oksijenin azalması durumuna karşı alınan önlemler arasında doğalgaz kombilerinin kaldırılması da yer alıyor. Fosil yakıt ile ısınmayı durdurma planları için düğmeye basan Avrupa Birliği, o tarihe kadar tüm kombilerin kaldırılacağını duyurdu. İşte doğalgaz kombileriyle ilgili alınan son karar…

DOĞALGAZ KOMBİLERİ KALKIYOR

Avrupa Birliği 2040 yılına kadar fosil yakıtta ısınmayı durdurmaya konusunda kararlı olduklarında gözler önüne serdi. Gerçekleştirilen anlaşma ile birlikte 2030 itibarıyla yeni inşa edilen tüm binaların 'Sıfır Emisyon Binaları' kuralına uygun bir şekilde yapılması gerektiğinin altı çizildi. Bu kapsamda doğalgaz kombilerinin kullanımına da son verilecek.

kombi-acmak.jpg

ANLAŞMA TAMAMLANDI

Aylardır süregelen tartışmalar sonunda çözüme kavuştu. Son yıllarda iklim değişiklikleri gündeme gelirken çevre dostu önlemler alınması da sık sık tartışılan konular arasında yer alıyor. Çevreye karşı daha olumlu bir adım izlenmesi için kolları sıvayan Avrupa Parlamentosu üyeleri, ulusal hükümetler ve Avrupa Komisyonu, yeni binalarda Enerji Performansı Direktifi (EPBD) bir araya gelerek anlaşmaya imza attı.

2040 yılına kadar fosil yakıtlı ısınmanın durdurulması amaçlanırken inşa edilecek binaların da "Sıfır Emisyon Binaları" kuralına uygun bir şekilde yapılması gerektiğinin altı çizildi. 2050 yılına kadar tüm kirleticilerin sıfır emisyonlu hale getirilmesi amaçlanıyor.

kombi.jpg

O TARİHTEN İTİBAREN KALKIYOR

Sıfır emisyon kuralına karşı doğalgaz kombilerinin kaldırılmasına karar verilirken en basit planlama yöntemi de dikkat çekti. AB ülkeleri doğalgaz kombilerinin kullanılmasına son verirken fosil yakıtlar yerine çevre dostu alternatiflerin benimseneceğini açıkladı.

AB yetkilileri 2040 yılına kadar doğalgaz kombilerine kaldırmayı planlarken 1 Ocak 2025 itibariyle AB ülkelerinde kombi fasulye kullanıldığı için kombi kullanımına teşvik verilmeyeceği aktarıldı. Bu kapsamda AB ülkelerinin iklim değişikliği ile mücadelede daha sürdürülebilir bir yol izlediği görülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN