Doğu Akdeniz'de meteorolojik uyarı: Siklon gelişimi ve kuvvetli yağış beklentisi

Doğu Akdeniz'de meteorolojik uyarı: Siklon gelişimi ve kuvvetli yağış beklentisi

Meteorolojik kaynaklardan bölgelere uyarılar gelmeye devam ediyor. Şimdi de Doğu Akdeniz için yeni bir uyarı yapıldı. Özellikle de o bölgede yaşayanlar tedbirlerini alsın. Siklon gelişimi ve kuvvetli yağış için tarih verildi. İşte uyarılara ilişkin detaylar…

ZEYNEP ORHAN

Bu yıl kış mevsimi etkisini oldukça geç gösterdi. Öyle ki Kasım ve aralık aylarında sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrederken ocak ayının ilk haftalarında da aynı tablo mevcuttu. Son günlerde ise soğuk havalar etkisini göstermeye başladı ve yurt genelinde yağışlar ve kar yağışları için uyarılar yapıldı. Şimdi de Meteoroloji uzmanları Doğu Akdeniz bölgesini işaret ederek önümüzdeki günleri dikkati çekti.

yeni-proje-15.jpg

SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYOR

Meteoroloji uzmanlarından alınan son bilgilere göre, Doğu Akdeniz bölgesinde önümüzdeki günlerde bir siklon gelişimi yaşanacak. Bu alçak basınç hareketinin etkisiyle, Pazartesi ve Salı günleri Kıbrıs'ta gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Yağışların çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması nedeniyle sel, su baskını ve yıldırım riski bulunuyor. En yoğun yağışın Salı günü yaşanması öngörülüyor.

Konya bölgesinde Pazartesi günü hafif kar yağışı beklendiği bildirilirken, Mersin'in batısında yağmur ve Hatay'da sağanak yağış tahmin ediliyor. Hatay'ın yüksek kesimlerinde kar yağışı olasılığı da bulunuyor. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde ise Kilis'te yağmur, Şanlıurfa'da karla karışık yağmur, Gaziantep ve Mardin'de kar yağışı bekleniyor. Diyarbakır'da da kar yağışı ve zamanla karla karışık yağmur görülmesi muhtemel.

yeni-proje-16.jpg

YOĞUN KAR YAĞIŞI YAŞANABİLİR

Salı günü ise Doğu Akdeniz'e daha geniş çaplı bir yağışın gelmesi bekleniyor. Mersin'in yaylaları ve Toroslar bölgesinde yoğun kar yağışı öngörülürken, Gaziantep'te de kar yağışı olabileceği bildirildi.

Meteoroloji uzmanları, vatandaşları ve ilgili kurumları, yaşanabilecek olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları konusunda uyarıyor. Özellikle sel ve su baskını riskine karşı tedbirli olunması, yağışların yoğun olduğu bölgelerde dışarı çıkarken ekstra dikkatli olunması gerekiyor. Bölgede yaşayan vatandaşların ve yolda olacakların hava durumu raporlarını takip etmeleri ve resmi makamların uyarılarına uymaları önem taşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN