Doğusundan batısına kadar cennet! Pamukkale, Kapadokya, Antalya… Akın akın gelip, geri dönmek istemiyorlar

Doğusundan batısına kadar cennet! Pamukkale, Kapadokya, Antalya… Akın akın gelip, geri dönmek istemiyorlar

Doğal güzelliklerle çepeçevre sarılmış olan Türkiye görenleri kendine hayran bırakıyor. Bir kez ayak basan bir daha geri dönmek istemiyor. Tarih, kültür ve doğal zenginliklerle dolu Türkiye'yi adım adım keşfetmeye var mısınız? Ne Pamukkale ne Kapadokya ne de Antalya… Her gün farklı bir deneyim

İstanbul'dan Kapadokya'ya Pamukkale'den Antalya'ya kadar her köşede farklı bir güzellik barındıran Türkiye, keşfedilmemiş pek çok farklı güzelliği de bir arada barındırıyor. Muhteşem doğal manzaraları ve eşsiz Mutfağı ile dünyanın da cazip Destinasyon alanları arasında yer alan Türkiye, pek çok farklı güzelliği de bünyesinde barındırıyor.

BİNLERCE YILLIK TARİHİ GEÇMİŞ

Binlerce yıllık bir tarihi geçmişe sahip olan Türkiye, farklı kültür ve doğal güzellikleri ile dünyanın buluşma noktası oluyor. İstanbul'dan başlayarak Türkiye'nin her köşesinde keşfedilmeyi bekleyen farklı harikalar bulunuyor. Tarihse tarih, kültürse kültür bu ülkede ne ararsan bulmak mümkün. İstanbul'da Ayasofya, Topkapı Sarayı ve Sultanahmet gibi önemli yerleri ziyaret etmeyenler pişman olur.

ayasofya-3.jpg

ANADOLU'NUN DOĞAL ŞEHRİ

Türkiye'nin göbeğinde yer alan Kapadokya Anadolu'nun doğal bir şehri olarak biliniyor. Peri Bacaları, Yeraltı Şehirleri ile birlikte tarihi kiliseleri ile adından söz ettiren Kapadokya sıcak hava balonları ile yapılan gezileri ile de oldukça popüler bir gezi rotası oluşturuyor.

kapadokya.jpg

İzmir'i çepeçevre sarmalamış birçok güzellik yer alırken Efes Antik Kenti, Artemis Tapınağı, Celsus Kütüphanesi ve Büyük Tiyatro gibi yerleri gezmeden dönmek olmaz.

DENİZLİ'NİN DOĞAL PAMUKLARI

Denizli denildiğinde akla ilk gelen Tabii ki de Pamukkale oluyor, Beyaz'ın doğa ile muhteşem uyumuna şahit olabileceğiniz Pamukkale, beyaz travertenler terası ve Antik Hierapolis şehri ile ünlendi.

pamukkale.jpg

Antalya'da muhteşem plajlar, tarihi kalıntılar ve doğal güzellikler yerli ve yabancı turistleri büyülemeye devam ediyor. Türkiye'nin turizm başkenti olan Antalya her yıl binlerce turisti ağırlıyor.

UNESCO BİLE ONAYLADI

Her şehirde farklı bir güzellik barındıran Türkiye UNESCO Dünya Mirası listesine de giriş yaptı. Osmanlı döneminden kalan konaklar ve tarihi sokaklarıyla dikkat çeken Safranbolu, dünyayı miras kalmış bir güzellik sunuyor.

balikli-gol.jpg

Türkiye'nin Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde unutulmaz bir gezi yapmak isteyenler solu Şanlıurfa'da alıyor. Balıklıgöl, Göbeklitepe ve Harran gibi önemli yerler birçok turisti ağırlıyor.

KARADENİZ'İN İNCİSİ

Karadeniz'in İncisi olarak bilinen Trabzon tarihi yapıları, doğal güzelliklerin zengin mutfağıyla herkesin uğrak noktası oluyor. Sümela Manastırı, Uzungöl gibi güzellikleri gezmeden sakın dönmeyin.

kommagene-kralligina.jpg

Adıyaman'da yer alan Kommagene Krallığına ait tarihi kalıntılar ve devasa antik heykeller Nemrut dağına adını yazdırıyor. Güneşin muhteşem doğuşu ve batışına şahit olabileceğiniz bu nokta Türkiye'nin keşfedilmeye değer yerleri arasında görülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN