Dolandırıcılardan 6 milyonluk vurgun: "Filmlere yorum yaparak para kazanabilirsiniz"

Dolandırıcılardan 6 milyonluk vurgun: "Filmlere yorum yaparak para kazanabilirsiniz"

Karabük ve İstanbul’da düzenlenen operasyonlarla, 23 ilde 18 kişiyi 6 milyon lira dolandırdığı belirlenen 8 şahıs yakalandı. Şüpheliler, sosyal medya üzerinden “görev verilerek filmlere yorum yapmak suretiyle para kazanabilirsiniz” şeklinde vaatte bulunarak ve verilen reklam aracılığıyla farklı sitelere yönlendirerek mağdurlardan hesaplarına para aktardı. Tutuklanan 7 kişi, emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.

“Görev verilerek filmlere yorum yapmak suretiyle para kazanabilirsiniz” vaadiyle 23 ilde 18 kişiyi 6 milyon lira dolandırdığı belirlenen 8 şahıs, Karabük ve İstanbul’da düzenlenen operasyonlarla yakalandı.

Şüpheliler, sosyal medya üzerinden “görev verilerek filmlere yorum yapmak suretiyle para kazanabilirsiniz” şeklinde vaatte bulunarak ve verilen reklam aracılığıyla farklı sitelere yönlendirerek mağdurlardan hesaplarına para aktardı. Daha sonra bu parayı kendi aralarında dolaştırıp kripto para üzerinden yurt dışına gönderdi.

Operasyon sonucunda 8 şahıs yakalandı ve ev ile işyerlerinde ele geçirilen dijital materyallere el konuldu. Firari 1 şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalar ise devam ediyor. Tutuklanan 7 kişi, emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi .

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN