Dolar/Euro Fırladı Bulgar ve Yunan İstilası Başladı! Edirne'de Taş Üstüne Taş Kalmadı

Dolar/Euro Fırladı Bulgar ve Yunan İstilası Başladı! Edirne'de Taş Üstüne Taş Kalmadı

Türk Lirası'nın dolar karşısındaki değer kaybı tekrardan hız kazanmaya başlayınca Bulgar ve Yunanlılar yine soluğu Türkiye'de aldı. Bayram alışverişi için Edirne'ye akın eden Bulgarlar ve Yunanlılar deyim yerindeyse tozu dumana kattı. İşte o görüntüler.

Uzun zamandır dolar karşısında değer kaybeden Türk Lirası en çok yabancıların işine yaradı. Yerli vatandaş fahiş fiyatlardan dolayı tezgahlara yaklaşamazken, yabancılar alışveriş için akın akın Türkiye'ye gelmeye başladı. Euro ve doların hızla yükselişini fırsat bulan Bulgarlar ve Yunanlılar ise Edirne'yi istila etti. "Ne bulduysak aldık" diyen Bulgarlar ve Yunanlılar çarşı pazarda ürün bırakmadı. İşte yerli halkın ağzını açıkta bırakan o görüntüler.

uruba.jpg

EDİRNE'DE BULGAR VE YUNAN İSTİLASI

Ramazan bayramına günler kala Bulgarlar ve Yunanlılar alışveriş yapmak için Türkiye'nin yolunu tuttu. Edirne'de Cuma pazarına gelen Bulgarlar ve Yunanlılar yiyecekten, giyeceğe çok sayıda ürün satın aldı. Komşu vatandaşlar döviz kurunda yaşanan yükselişi Türkiye'de fırsata çevirdiler. Uzun bir süre kemer sıkan Bulgaristan ve Yunanistan vatandaşları bayram alışverişlerini Türkiye'de gerçekleştirdi. Fahiş zamlardan dolayı bayram alışverişini yapmakta zorlanan yerli vatandaşlar ise yabancıların alışverişini şaşkınlıkla izledi.

urba0.jpg

PANDEMİ BİTTİ TÜRKİYE'YE AKIN BAŞLADI

Pandemiden dolayı turist sayısında azalma yaşanan Türkiye'de normalleşmeye dönülmesinden sonra sınır kapılar açılmaya başlandı. Piyasalardaki hareketlilik ise yabancıları Türkiye'ye çekti. Bu görüntülere 2021 yılının son aylarında şahit olan Türkiye'de yine manzaralar ortaya çıktı. Euro ve doların hızla yükselişe geçmesiyle beraber Yunanlılar ve Bulgarlar soluğu Türkiye'de aldı.

euro.jpg

"HER ŞEY ÇOK UCUZ"

Bulgaristan'dan Türkiye'ye alışveriş için gelen Ahmet Aslan isimli vatandaş, "Yiyecek, içecek, giyim, her şeyimizi Edirne'den alıyoruz. minibüsle geldik. Doldurup eve döneceğiz. Ailemiz için bayram alışveriş yapmaya geldik. Bayram için peynir, zeytin ve diğer ihtiyaçlarımızı buradan alıyoruz. Her şey ucuz geliyor. Edirne'yi seviyoruz. Bayram şekeri, baklava da alacağız. Zaten 1 saatlik mesafede olduğu için sabah geliyoruz alışveriş yapıp akşam dönüyoruz" diye konuştu.

bugaria.jpg

ALDIKLARINI TAŞIYAMIYORLAR

Bulgaristan'dan gelen bir diğer vatandaş Angen Angelova'da "İhtiyaçlarımızı Edirne'den aldık. Sabah erken geldik otelde 1 gün kalıp döneceğiz" dedi. Nikola Angelova isimli kişi ise aldıklarını taşımakta zorluk yaşadığını belirtti

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN