Bayram tatili neden 9 gün olmadı? Oğuz Demir'den çarpıcı iddia

Bayram tatili neden 9 gün olmadı? Oğuz Demir'den çarpıcı iddia

Ramazan Bayramı tatilinin 30 Nisan'da başlayıp 8 Mayıs'ta sona ermesi bekleniyordu. Ancak bayram tatili uzatılmadı. Konuya ilişkin KARAR yazarı Ekonomist Doç. Dr. Oğuz Demir'den çarpıcı bir iddia geldi. Demir, "9 gün tatil yapsaydık fakirleştiğimizi fark edecektik" dedi.

Bu sene Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne uzatılması bekleniyordu. Ancak Ramazan Bayramı tatili 9 güne uzatılmadı. Hafta sonu ile birleştirildiğinde bu sene Ramazan Bayramı tatili 5 gün ile sınırlandırıldı. Bayram tatilinin 9 güne çıkmamasının ardından Ekonomist Doç. Dr. Oğuz Demir sosyal medya hesabı Twitter'dan çarpıcı bir iddiada bulundu. Demir, "9 gün tatil yapsaydık fakirleştiğimizi fark edecektik" ifadelerini kullandı.

RAMAZAN BAYRAMI UZATILACAK MI?

Geçtiğimiz yıllarda Ramazan ve Kurban Bayramı tatilleri, hafta sonu ile birleştirilir ve 9 güne kadar uzatılırdı. Ramazan Bayramına kısa bir süre kala vatandaşlar bayram tatilinin süresini merak etmeye başladı. 2 Mayıs'ta başlayacak olan bayram tatilinin 9 güne çıkıp çıkmayacağı sorgulanıyordu. Bu sene Ramazan Bayramı'nın ilk gününün pazartesi gününe gelmesi 'bayram tatili uzayacak mı?' 'bayram tatili 9 gün olacak mı?' sorularını akıllara getirdi. Hafta sonu ile birleştirildiğinde vatandaşlar bayram tatilinin 9 güne kadar uzatılmasını bekliyordu. Ancak bayram tatilinin 9 gün olacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bayram tatilinin uzatılacağına ilişkin açıklama yapması bekleniyordu. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan bu konuya ilişkin bir açıklama yapmadı.

"BAYRAM TATİLİ 9 GÜN OLSAYDI FAKİRLEŞTİĞİMİZİ HİSSEDECEKTİK"

Bu sene Ramazan Bayramı'nın 9 güne çıkmamasının ardından KARAR yazarı Ekonomist Doç. Dr. Oğuz Demir, sosyal medya hesabı Twitter'dan çarpıcı bir iddiada bulundu. Demir, "Bayram tatili 9 gün olduğunda memlekete ya da yurt dışına gidecektik. Fakirleştiğimizi fark edecektik. Bunu fark etmek için tatile ihtiyacımız yok" ifadelerini kullandı.

Demir'in paylaşımı şöyle;

"Neden bayram tatili 9 güne çıkmadı anladınız mı? Çünkü 9 gün tatil olsaydı, 9 gün tatil olduğunda yaptığımız şey ne ise (memlekete gitmek, yurtdışına gitmek vs) yapamayacaktık. Fakirleştiğimizi fark edecektik.. Ama asıl mesele şu, bunu fark etmek için tatile ihtiyacımız yok..."

basliksiz-2a.jpg

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Bu yılki Ramazan Bayramı tatili bugün mesai bitiminin ardından kamuda çalışan veya özel sektörde çalışıp hafta sonları çalışmayanlar için resmen başlayacak. Hafta sonunun eklenmesi ile birlikte Ramazan Bayramı tatili bu yıl 5 gün olarak yapılacak. Ramazan Bayramının 1. günü Pazartesi gününe son günü ise Çarşamba gününe denk geliyor. Perşembe ve cuma günlerinin bayram tatili ile birleştirilip 9 güne çıkma beklentisi olumsuz sonuçlandı. Ramazan Bayramı 4 Mayıs Çarşamba günü sona erecek. 5 Mayıs tarihlerinde mesai yeniden başlayacak.

2022 RAMAZAN BAYRAMI TARİHLERİ

Ramazan Bayramı arefesi: 1 Mayıs Pazar

Ramazan Bayramı 1. günü: 2 Mayıs Pazartesi

Ramazan Bayramı 2. günü: 3 Mayıs Salı

Ramazan Bayramı 3. günü: 4 Mayıs Çarşamba

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN