Dün yasakladılar bugün iptal ettiler

Dün yasakladılar bugün iptal ettiler

Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin Avrupa'dan plastik çöplerin ithalatıyla ilgili olarak aldığı kararı eleştirdi. "Daha yeni Avrupa’dan plastik çöplerin ithalatına yasak getirmişlerdi, bu sabah yasağı iptal etmişler. Cennet vatanımızın topraklarını yabancıların çöp deposuna döndürmek için yine kolları sıvadılar." diyen Kılıçdaroğlu, iktidara "Sizin tek kutsalınız para" eleştirisinde de bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından hükümete yüklendi. Avrupa'dan plastik çöplerin ithalatı kararıyla ilgili olarak iktidara eleştirilerde bulunan Kılıçdaroğlu, "Cennet vatanımızın topraklarını yabancıların çöp deposuna döndürmek için yine kolları sıvadılar. Yabancıların çöpleri topraklarımızı, sularımızı zehirlemeye devam edecek." açıklaması yaptı.

İktidarın yerlilik ve millilik vurgusuna atıfta bulunan Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Daha yeni Avrupa'dan plastik çöplerin ithalatına yasak getirmişlerdi, bu sabah yasağı iptal etmişler. Cennet vatanımızın topraklarını yabancıların çöp deposuna döndürmek için yine kolları sıvadılar. Yabancıların çöpleri topraklarımızı, sularımızı zehirlemeye devam edecek. Sorsan yerliler, milliler… Onlara göre ne toprağımız ne suyumuz kutsal ama sorsan milliyetçiler. Sizin tek bir kutsalınız var, o da para! Çocuklarımıza mirasımız zehirlenmiş toprak ve su olmayacak; sonuna kadar mücadele edeceğiz."

ÇİN'İN KABUL ETMEDİĞİ TÜRKİYE KABUL ETTİ

Türkiye her yıl giderek artan miktarda plastik atık ithal ediyor. Son 10 yılda çöp ithali yüzde 7 bin 300 oranında arttı ve yıllık 600 bin tona çıktı. Çin’in bile kabul etmeyip yasakladığı çöp ithalatının rotası Türkiye’ye döndü.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemeler çerçevesinde etilen polimer grubundaki plastik ambalaj atıklarının Türkiye’ye girişine ise 2 Temmuz itibariyle son verilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN