Dünyanın en güçlü tankları açıklandı! Aralarında Türk yapımı Altay da var, İsrail, Rusya, Çin... Altay bakın kaçıncı sırada?

Dünyanın en güçlü tankları açıklandı! Aralarında Türk yapımı Altay da var, İsrail, Rusya, Çin... Altay bakın kaçıncı sırada?

Dünyanın en güçlü tankları açıklandı! Dünya genelinde ülkelerin sıralandığı listede Türk yapımı Altay da var! İsrail, Rusya, Çin... Altay’ın sıralaması merak konusu oldu! Bakın Altay bakın kaçıncı sırada? İşte, dünyanın en güçlü 10 tankı sıralaması...

Dünya genelindeki tankların güç sıralaması belli oldu ve Türkiye'den gelen bir sürprizle gündemi salladı. TRHaber'in aktardığı bilgilere göre, ana muharebe tankları (AMT) kategorisinde yer alan tanklar, modern kara savaşlarının vazgeçilmez güçleri olarak öne çıkıyor. Bu kapsamda, Türkiye'nin geliştirdiği ALTAY tankı, dünyanın en güçlü tankları listesine giriş yaparak büyük bir dikkat çekti.

Dünya genelindeki zırhlı araçlar arasında önemli bir yer edinen ana muharebe tankları, hareket kabiliyeti, koruma ve ateş gücüyle öne çıkıyor. Modern savaşın dinamiklerinde kritik bir rol oynayan bu tanklar, teknolojik üstünlükleri ve etkili entegrasyonlarıyla dikkat çekiyor.

İŞTE, DÜNYANIN EN GÜÇLÜ 10 TANKI SIRALAMASI

M1A2 SEP ABRAMS (ABD)

resim-2023-12-05-111551305.png

T-14 ARMATA (RUSYA)

resim-2023-12-05-111619641.png

K2 BLACK PANTHER (GÜNEY KORE)

Mısır ile Güney Kore arasında K2 Black Panther görüşmesi

VT4 (ÇİN)

Ana tank VT4 (Çin)

THE CHALLENGER 2 (BİRLEŞİK KRALLIK)

Challenger 2 - Vikipedi

LEOPARD 2A7A1 (ALMANYA)

Leopard 2A7A1 Main Battle Tank | MilitaryToday.com

MERKAVA MK.4 (İSRAİL)

Israeli Merkava Mk IV Hobby Boss 82429

LECLERC (FRANSA)

France tests the upgraded Leclerc XLR tank to test the firing capabilities of the 120mm cannon | gagadget.com

ALTAY (TÜRKİYE)

ALTAY Seri Üretime Hazır Hale Gelince Süreç Ne Olacak?

T-90M (RUSYA)

Rusya'nın yeni T-90M tankı neler yapabiliyor? - 06.02.2020, Sputnik Türkiye

Türkiye'nin gururu ALTAY tankı, sıralamada 9. sıraya yerleşerek uluslararası alanda başarıya imza attı. Türk yapımı bu güçlü tankın sıralamada yer alması, özellikle Yunanistan gibi ülkeleri tedirgin etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN