Dünyanın en iyi et yemekleri açıklandı! Türkiye’nin o lezzeti ilk 3’e girdi: Avrupa ülkelerini yine geride bıraktık

Dünyanın en iyi et yemekleri açıklandı! Türkiye’nin o lezzeti ilk 3’e girdi: Avrupa ülkelerini yine geride bıraktık

Taste Atlas dünyaya ün salan 24 et yemeğini lezzet yarışmasında sundu. Yapılan yarışmanın sonucunda Türkiye’nin o lezzeti ilk 3’e girerek birçok dünya mutfağını geride bıraktı…

Taste Atlas yeni bir yarışmaya imza atarak dünyanın en iyi et yemeklerini ortaya çıkardı. Eleştirmenlerin tek tek tattığı dünyaca ünlü yemeklerden o Türk lezzeti dünyanın en iyi üçüncü et yemeği seçildi…

DÜNYANIN EN İYİ ET YEMEKLERİ

AVUSTRALYA’NIN OLMAZSA OLMAZI

Listenin başına Avusturya’nın sevilen lezzeti Şinitzel yerleşti. İnceltilen ve panelenen pişirme usulü ile tavada kızartılıp hazırlanan dana pirzoladan yapılan şinitzel, isteğe göre kiraz reçeli dilimleri, tereyağlı maydanoz ya da patatesle servis ediliyor.

dunyanin-en-iyi-et-yemekleri-1.jpg

İTALYA’NIN GELENEKSEL LEZZETİ

İtalya deyince herkesin aklına pizza ya da makarna geliyor ama ülkenin pizza dışında da tescillenen lezzetleri bulunuyor. İşte o lezzetlerden biri de Ossobuco alla milanese. Ülkenin yöresel yemeği olan bu lezzet listenin ikinci sırasında yer alan.

ossobuco-alla-milanese.jpg

BODRUM’UN GELENEKSEL KEBABI DÜNYA LİSTESİNDE

Kebaplarıyla meşhur olan ülkemiz listeye girmese tabi ki olmazdı. Bodrum yöresine ait olan geleneksel kebabımız çökertme dünyanın en iyi üçüncü et yemeği seçilerek listeye adını yazdırdı. Küçük ince dilimlerle kızarmış patates, domates sosu ve yoğurt ile marine dana eti dilimlerinin buluştuğu lezzet artık tescillenmiş oldu.

cokertme-kebabi.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN