Dünyanın en zenginleri belli! Bu rakamlar gerçek mi? Servetleri dudak uçuklattı! Rihanna, Jay-Z…

Dünyanın en zenginleri belli! Bu rakamlar gerçek mi? Servetleri dudak uçuklattı! Rihanna, Jay-Z…

Forbes tarafından açıklanan en zengin ünlüler listesindeki isimler dünyanın zirvesine oturdu. 2023 yılından en zengin isimleri arasında Rihanna, Kim kardashian gibi ünlüler yer alıyor. 2023 yılının kaybedenleri ise herkesi şaşırttı.

Forbes tarafından geçtiğimiz gün yayınlanan en zenginler listesi en çok araştırılanlar arasında yer alıyor. Listenin zirvesine Fransız iş insanı yerleşirken 2.211 milyar dolarlık serveti ise dudak uçuklattı.

DÜNYANIN EN ZENGİNLERİ BELLİ OLDU

Forbes tarafından yayınlanan liste kapsamında listenin ilk sırasında 2.211 milyar dolarlık servetiyle Fransız iş insanı LVMH'nin sahibi, Fransız iş insanı Bernard Arnault yerleşti. Elon Musk 114 milyar dolarlık serveti ile Listenin ikincisi olduğu.

bernard-arnault.jpg

Listenin 3. sırasında ise 114 milyar dolarlık serveti ile Jeff bezos yer alıyor. Listede 77 ülkeden 2.640 milyarder yer alırken enlerde en çok araştırılan konular arasında yer aldığı. Yayınlanan listede Kim Kardashian, Rihanna gibi ünlüler de servetleri ile yer aldı.

steven-spielberg.jpg
EN ZENGİN ÜNLÜ STEVEN SPİELBERG

Jurassic Park filmi ile tüm dünyayı kasıp kavuran 77 yaşındaki yönetmen Steven Spielberg 4 milyar dolarlık servetiyle Forbes listesinin 694. sırasında yerleşti.

oprah-winfrey.jpg

SERVETİNİ YÜKSELTTİ

Ünlü televizyoncu Oprah Winfrey, geçtiğimiz yıl 2,5 milyar dolarlık Servet ile gündeme gelirken 2023 yılında 2.6 milyar dolarlık serveti ile listede 1.217 sırada yer aldı.
jay-z.jpg

JAY-Z DE LİSTEDE YERİNİ ALDI

Beyonce ile evli olan ünlü rapçi Jay-Z 1.4 milyar dolar olan servetini 2,5 milyar dolara yükselterek zenginler listesindeki yerini aldı.

kim-kardashian.jpg

MARKASINA DEĞER KATTI

2023 yılı zenginler listesine adını yazdıran bir diğer isim ise Kim Kardashian oldu. Reality şov ile adını duyuran ünlü yıldız 1,2 milyar dolar olan servetine 2023 yılında 1,9 milyara yükseltti. Vücut şekillendirici giysisi markası Skims ile markasına değer katan Kim Kardashian marka değerini 3,2 milyar dolara yükseltti.

rihanna.jpg

SATIŞLARI DÜŞSE DE ZENGİNLİĞİNDEN ÖDÜN VERMEDİ

Zenginler listesinin bir diğer yıldızı ise ünlü şarkıcı Rihanna oldu. 35 yaşındaki barva dostu şarkıcı geçtiğimiz yıla oranla servetini kaybetse bile zenginler listesindeki yerini kaybetmedi. Geçtiğimiz sene 1,7 milyar dolar serveti bulunan ünlü isim 2023 yılında 1.4 milyar dolara geriledi. Rihanna zenginler listesinin 2002. sırasında yerini aldı.

LİSTENİN KAYBEDENLERİ BELLİ OLDU

kanye-west.jpg
Listede kazananların yanı sıra kaybedenler de yerini aldı. Kim Kardashian'ın eski eşi Kanye West sosyal medyada da Yahudi karşı söylemleri ile Adidas markası işbirliğini iptal etti. Bu kapsamda maddi kayba uğrayan ünlü isim listeden düşen isimler arasında yer aldı.

kylie-jenner.jpg
2022 yılında listede yer alan ancak 2023 yılında servetinde kayıp yaşayan bir diğer isim ise Kylie Jenner oldu. Kendi servetini kazanan en genç Milyarder olarak görülen Kylie Jenner, kozmetik markası ile 2023 yılının değer kaybeden isimleri arasında yer aldı.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN