Düşük faizli kentsel dönüşüm kredisi geliyor! 3 ayrı destek gündemde; evini yenilemek isteyene devlet böyle destek olacak...

Düşük faizli kentsel dönüşüm kredisi geliyor! 3 ayrı destek gündemde; evini yenilemek isteyene devlet böyle destek olacak...

Kentsel dönüşümde destek müjdesi geldi! Devlet desteğiyle evini yenilemek isteyenlere, depreme dayanıklı konutlara yerleşmek isteyen kiracılara ve kentsel dönüşüm projelerine dahil olmak isteyen inşaat firmalarına 3 ayrı planla destek sunulacak. İŞte ayrıntılar...

11 ilin etkilendiği ve tüm Türkiye'nin de alarm durumuna geçtiği deprem felaketi sonrası kentsel dönüşüm çok daha acil bir konu olarak gündemimize taşındı. Uzun yıllardır hedeflenen sonuçlara ulaşılamayan kentsel dönüşüm projelerine hız vermek için devlet destek paketleri hazırlanmaya başlandı. İnsanların evlerini yenilemeleri ve güvenli konutlara bir an önce geçmeleri için ihtiyaçları olan desteğin sağlanması adına harekete geçen hükümet 3 ayrı destek programını hayata geçirecek.

Depreme dayanıklı binalar ve kentler elde etmek için bir an önce başlanması gereken kentsel dönüşüm projelerinde hem ev sahiplerine hem kiracılara hem de inşaat firmalarına destek sağlanması planlanıyor.

kentseldonuum2.jpg


KENTSEL DÖNÜŞÜMLE İLGİLİ 3 DESTEK

Evini kentsel dönüşüme sokmak isteyen İstanbullulara düşük faizli kredi imkanı geliyor.

İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu kentsel dönüşümle ilgili hem ev sahiplerini hem inşaat şirketlerini hem de kiracıları ilgilendiren 3 ayrı destek planının birkaç gün içerisinde açıklanacağını müjdeledi.


İKİ YIL GERİ ÖDEMESİZ DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ

Göksu, İBB Meclisi’nde yaptığı konuşmada “Konutunu dönüştürmek isteyen her vatandaşımıza en az 1 milyon TL olmak üzere iki yıl geri ödemesiz 0,69 vade ile para verilecek” ifadelerini kullandı.

1533952.jpg

İNŞAAT FİRMALARINA DA KOLAYLIK SAĞLANACAK

Yalnızca bireylere değil inşaat firmalarına da kolaylık sağlanacağını söyleyen Göksu açıklamasında “Ada bazında dönüşüm yapmak isteyen bir şirket olursa Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından şirketin ilgili kriterleri yerine getirmesi şartıyla şirkete de aynı koşulla inşaat yapım kredisi verilecek” dedi.

KİRACILARA DA DESTEK SAĞLANACAK

Kiracılarla ilgili de destek sağlanacağını ifade eden Göksu “Kiracıların sorunlarını ortadan kaldırmak için devletin yap işlet devret modeliyle kiralama sistemi olan ayrıntıların bakanımız tarafından açıklanacağı bir usul getirilecek” şeklinde konuştu.

kentseldonuum.jpg


KAMU BANKALARINDAN AÇIKLAMA BEKLENİYOR

Her maliğe 1 milyon lira kredi 2 yıl geri ödemesiz 0,69 faiz oranı 10-15 yıl vade imkanı verileceği söylenen destek paketi hakkında banka ve ayrıntılar henüz belli olmasa da kamu bankaları Halkbank, Ziraat Bankası ve Vakıfbank tarafından sağlanacak kredilerle kentsel dönüşüm desteğinin başlatılacağı tahmin ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN