Düşük maaş alan milyonlarca emekliye zam müjdesi! Seyyanen zammı duyan emekliler bayram etti

Düşük maaş alan milyonlarca emekliye zam müjdesi! Seyyanen zammı duyan emekliler bayram etti

Milyonlarca emeklinin beklediği müjde nihayet geldi! En düşük emekli aylığı olarak 7.500 alan emeklilere seyyanen zam müjdesi... Emeklilerin yüzünü güldürecek! Meclisin açılmasıyla...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emeklilere yönelik zam çalışmalarının başladığını açıklaması, memur, SSK ve Bağ-Kur emeklilerini maaşlarına ne kadar ek zam beklentisiyle hareketlendirdi. Her yıl iki dönemde gerçekleşen maaş artışlarında enflasyon önemli bir etken olarak öne çıkıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri için enflasyon oranı doğrudan zam miktarını belirlerken, memurlar ve memur emeklileri toplu sözleşme oranlarıyla birlikte enflasyon farkını maaşlarına yansıtıyor.

2.000 TL EK ÖDEME YAPILDI

33756-emekli-promosyon-odemeleri.jpg

En düşük emekli aylığı 3.500 TL'den 5.500 TL'ye yükseltilmişti ve ardından Nisan ayında yapılan ara zammın etkisiyle en düşük emekli aylığı 7.500 TL'ye çıkarılmıştı. Bu kapsamda en düşük maaş alan emeklilere 2.000 TL ek ödeme yapılmıştı.

SEYYANEN ZAM VE REFAH PAYI GÜNDEMDE

63e658a050acca4b7030fcd9.jpg

Ocak ayına yönelik yapılan çalışmaların bir sonucu olarak seyyanen artış veya refah payı gibi farklı formüller gündeme gelmiş durumda. Özellikle 7.500 TL altında maaş alanlar için seyyanen artış veya enflasyonun üzerinde oransal bir artış olan refah payının uygulanabileceği belirtiliyor.

EKİM AYINDA MECLİS GÜNDEMİNDE

ewrwq.jpg​​​​​​​

TBMM'nin Ekim ayında açılmasıyla konunun Meclis gündemine gelmesi de bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN