e-Devlet üzerinden TCKN ile hemen sorgulayın! Bunu yapmayanlar seçimde oy kullanamayabilir

e-Devlet üzerinden TCKN ile hemen sorgulayın! Bunu yapmayanlar seçimde oy kullanamayabilir

14 Mayıs'ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanacaklar dikkat! Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Seçimler için geri sayım devam ederken flaş bir duyuru yapıldı. E-Devlet üzerinden TCKN ile hemen sorgulayın. Bunu yapmayanlar seçimde oy kullanamayacaklar! İşte detaylar haberimizde...

Seçimlerin yaklaşması ile birlikte duyurular peş peşe gelmeye devam ediyor. Bu sene milyonlarca kişi sandık başına giderken vatandaşlar nereden ve nasıl oy kullanacaklarını araştırmaya başladı. En merak edilen sorulardan biri ise seçmen kaydı sorgulama işlemleri. Son dakika olarak uyardılar. E-Devlet üzerinden TCKN ile hemen sorgulayın. Bunu yapmayanlar oy kullanamayacaklar! İşte ayrıntılar...

E-DEVLET ÜZERİNDEN HEMEN KONTROL EDİN!

14 Mayıs'ta gerçekleşecek olan seçimlerde milyonlarca vatandaş sandık başına gidecek. Seçimlere kısa bir süre kala vatandaşlar nerede oy kullanacaklarını araştırmaya başladılar. 2023 Yılında seçmen kaydı sorgulama işlemleri e-Devlet sistemi üzerinden kolaylıkla yapılabiliyor.

Vatandaşlar T.C. kimlik numarası ve şifre bilgileri ile http://www.turkiye.gov.tr adresi üzerinden sisteme giriş yapabiliyorlar. Daha sonra arama kutucuğuna Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama yazarak sorgulama işlemi kolaylıkla gerçekleştirilebiliyor.

gfgfgf-2023-04-02t142307-091.jpg

e-Devlet üzerinden seçmen kayıtları ile ilgili yapılan bilgilendirmede şu ifadeler yer alıyor:

Seçmen kütüğünde kaydı olmayanlar, kayıtlarında değişiklik/düzeltme yapmak isteyenler veya yerleşim yerini değiştirmek isteyenler;

Bizzat veya 5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 50. maddesinde sayılanlar, ilgili nüfus müdürlüğüne adres beyan formu ile birlikte elektrik, su, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi veya faturası, noter tasdikli kira sözleşmesi gibi belgelerden birisi ile başvururlar ve nüfus müdürlüğünce tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneği ve eklerini ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim ederler.

Yerleşim yeri adresini başka ilçelere aldırmak isteyen seçmenler başvurularını, yukarıdaki belgeleri de eklemek suretiyle askı süresi içinde herhangi bir yer nüfus müdürlüğüne de yapabilirler. Başvuruyu alan nüfus müdürlüğü başvuru belgelerini adresin bulunduğu ilgili nüfus müdürlüğüne aynı gün faks veya elektronik ortamda iletir.

BUNU YAPMAYANLAR OY KULLANAMAYACAK

Öğrenci olup, seçmen niteliğini taşıyan ve öğrenim gördükleri yerleşim birimlerinde oylarını kullanmak isteyenler (askeri öğrenciler hariç), öğrenim gördükleri okuldan, o okulun öğrencisi olduklarına ve yurt müdürlüklerinden, yurtta kaldıklarına ilişkin alacakları belgeler ile kaldıkları yurtların bağlı bulunduğu ilgili nüfus müdürlüklerine bizzat başvururlar ve tescil edilen adrese ilişkin imzalı ve onaylı adres beyan formunun bir örneği ve eklerini ilçe seçim kurulu başkanlığına teslim ederler.

Nüfus Hizmetleri Kanununun 50. maddesinin üçüncü fıkrası gereği özel vekâletname ile başvuranlar sadece vekâlet veren adına adres beyanında bulunabilirler.

Nüfus müdürlüklerince diğer adres (ikinci adres) beyanı alınarak yapılan tesciller kayıt için yeterli değildir. Diğer adresinde oy kullanmak isteyen seçmenlerin, nüfus müdürlüklerine başvurmak suretiyle, diğer adreslerini yerleşim yeri adresi olarak tescil ettirmeleri gerekir.

ghhghg-67.jpg

HASTALIĞI VE ENGELLİ HASTALIĞI NEDENİYLE YATAĞA BAĞLI OLAN SEÇMENLER

İl ve ilçe merkezlerinde ikamet eden seçmenlerden;

Hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı olanlar, 20 Mart- 2 Nisan 2023 tarihleri arasında "Engeli Nedeniyle Yatağa Bağımlı Olduğu" veya "Hastalığı Sebebiyle Yatağa Bağımlı Olduğu" ibaresinin yer aldığı sağlık raporu ile birlikte, www.ysk.gov.tr internet adresinden temin edebileceği "Seyyar Sandık Kurulu Talep Formunu" doldurup yerleşim yerinin bağlı bulunduğu ilçe seçim kurulu başkanlığına veya ilçe seçim kurulu başkanlığına gönderilmek üzere muhtarlığa teslim etmeleri halinde kayıtlı oldukları adreste seyyar sandık uygulaması ile oy kullanabileceklerdir.

Ancak bir önceki seçimde kalıcı olarak yatağa bağımlı olduğu tespit edilerek seyyar sandık seçmen listesine dâhil edilmiş seçmenlerin müracaatları halinde yeniden sağlık raporu istenmez.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN