e-Devlet'ten hemen bakın! Ekranda S Ş K harfleri varsa yandınız: Emekliliğiniz tehlikede!

e-Devlet'ten hemen bakın! Ekranda S Ş K harfleri varsa yandınız: Emekliliğiniz tehlikede!

Çıkan EYT yasasıyla beraber milyonlarca vatandaş emekli olmuştu. Prim ve yıl haddini karşılayan çalışanlar erken yaşta emekli olma hakkında sahip oldular. Nisan ayında ilk maaşlarını alacak olan emeklileri korkutan bir uyarı geldi. Sigorta hizmetinde S Ş K harfleri yazanların emekliliği yanıyor. İşte detaylar...

EYT'li çok sayıda mağdur Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, verdiği müjdeyle bir günde emekli olmuştu. 5 bin gün prim ve yıl şartını karşılayanlar emekli olmaya hak kazanmıştı. Fakat yapılan bir duyuruda e-Devlet üzerinden S Ş K harfi olanların emekliliklerinin riske düşeceği ortaya çıktı.

emekliler.jpg

Nisan ayında ilk maaşlarını alacak olan 3 milyona yakın EYT'li bayram ikramiyesiyle beraber çifte sevinç yaşayacaklar. 2 bin lira ikramiye alacak olan EYT'liler Nisan ayını iple çekiyor.

EYT yasası kapsamında 99 yılı öncesi girişi olan çok sayıda vatandaş emekli oldu. Seçi öncesi müjdeli haberleri sırayla veren hükümet en düşük emekli maaşını ise 7.500 TL'ye yükseltmişti.

emeklieyt.jpg

S Ş VE K HARFİ OLANLARIN EMEKLİLİĞİ TEHLİKEDE

Tüm bunlar yaşanırken emekli olacaklara bir uyarı geldi. Sigorta Hizmet Dökümünde S Ş ve K harfi olanların emekliliği tehlikeye düşüyor.

edevlet.jpg

S harfi sahte işyeri, Ş harfi şüpheli işyeri K harfi yazan ise kontrollü iş yeri anlamına geliyor. Sigorta dökümünde bu harfleri görenler emeklilikte riske düşüyor.

E-DEVLET SİSTEMİNDE HEMEN KONTROL EDİN

Emekli olacakların e -Devlet üzerinden SGK hizmet dökümünden son 6 ay veya tüm çalışma hayatını kapsayan 4A, 4B ve 4C hizmet dökümünden sonra sisteme giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “Hizmet Dökümü” yazmaları yeterli olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN