e-Devlet'ten kontrol edin! Bu cezalardan birini aldıysanız yapılandırılacak: Son tarih açıklandı

e-Devlet'ten kontrol edin! Bu cezalardan birini aldıysanız yapılandırılacak: Son tarih açıklandı

Ticaret Bakanlığı tarafında ithal akıllı telefon gümrük ücretinin yükseltilmesinden sonra "7440 Sayılı Kanun Kapsamında Gümrük Alacaklarının Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Tebliğ" de Resmi Gazete'de yayınlandı. Bu karara göre; gümrük yükümlülüğü ve alacaklar yapılandırmaya alındı. İşte detaylar...

Ticaret Bakanlığı 31 Aralık 2023 tarihini önceki alacakların yapılandırma kapsamına alındığını duyurdu. Yani 12 Mart itibariyle kesinleşmiş olmasına bakmadan idari para cezaları tahsil edilmesinden vazgeçilecek.

BORÇU OLANLARDAN TAHSİL ALINMAYACAK

Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeye gören "7440 Sayılı Kanun Kapsamında Gümrük Alacaklarının Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Tebliğ" ile idari para cezası kesinleşenler için borçluların tahsilleri alınmayacak.

tc.jpg

SON TARİH 31 MAYIS

Düzenlemeden yararlanmak isteyen borçluların dava açmamış olması ya da açılmışsa da davadan vazgeçmeleri gerekiyor. Kesinleşmemiş alacaklar da bu düzenlemeden yararlanabilecek. Borçlular 31 Mayıs 2023 tarihine kadar gümrük idarelerine başvuru yapmaları gerek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN