E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi nedir, nasıl giriş yapılır? E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi hakkında bilinmesi gerekenler

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi nedir, nasıl giriş yapılır? E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi hakkında bilinmesi gerekenler

MEB E-Okul Veli Bilgilendirme ne işe yarar, nasıl giriş yapılır? Soruları merak içerisinde araştırılıyor. Veliler, MEB E-Okul veli bilgilendirme sistemi hakkında daha fazla detaylı bilgiye erişmek istiyor. Tüm detayları haberimizde bulabilirsiniz...

Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) tarafından ilköğretim okulları, anaokulları, özel eğitim kurumları ve kurumlarının öğrencileri olan velilere sağlanan elektronik veli bilgi sistemi kamu ve özel ortaöğretim kurumlarının ders saatlerini, devamsızlıklarını, öğrencilerinin notlarını, sınavları ve projeleri hakkında bilgi vermektedir.

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Nedir?

Günümüzün gelişen teknolojisi, bilgisayarlarda her şeyi kolay ve hızlı bir şekilde yapmamızı sağlıyor. Önce e-Devlet Portalı hayatımıza şimdi de e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi girdi. E-Okul Veli Bilgi Sistemi ile öğretim yılı başında öğrenci kayıt ve nakil işlemleri tamamlanabilmekte, merkezi denetim talepleri ve öncelikli işlemler gerçekleştirilebilmektedir. e-Okul sistemi sayesinde okul müdürünün ve öğretmenlerinin duyurularına da göz atarak bilgilenebilirsiniz.

E-Okul Ders Programı: E-Okul'un ders programı bölümü sayesinde derslerinizin başlangıç ve bitiş saatlerini, derslerinizi veren öğretmenlerin iletişim bilgilerini ve müfredatınızı öğrenebilirsiniz.

E-Okul Devamsızlık Bilgileri: E-Okul sayesinde sebepli veya sebepsiz olarak aldığınız devamsızlık bilgilerini görüntüleyebilirsiniz. Günün hangi saatinde uzakta olduğunuzu ve kaç gün gitmenize izin verildiğini görebilirsiniz.

E-Okul Not Bilgileri: Öğrencilerin okullarında aldıkları sınav, sözlü, proje ve başarı notları görünür.

e-okul

E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemine Giriş

En sık sorulan sorulardan biri veliler için E-Okul Bilgi Sistemine nasıl ulaşabilirim oluyor. E-Okul veli bilgi sistemine giriş yapabilmek için öncelikle https://e-okul.meb.gov.tr/ adresini girmeliyiz. Ardından gelen ekran görüntüsünde doğrulama kodu, kullanıcı adı ve şifreyi girip OK demeliyiz. Burada gösterilen kullanıcı adı T.C. velisi olduğunuz öğrencinin Kimlik numarası ve şifre öğrencinin okul numarasıdır.

E-Okul Veli Bilgi Sistemi Neden Açılmıyor?

Bazen TEOG sınav sonuçlarının duyurulması, nakil ve kabul gibi süreçler nedeniyle aşırı yüklenme veya okul açıkken takdir ve teşekkür gibi süreçler nedeniyle E-Okul sistemi açılmayabilir. Bu gibi durumlarda MEB bilişim uzmanları sistemin iyileştirilmesi için gerekli müdahaleleri yapar. Kısa süre sonra tekrar giriş yapmayı deneyebilirsiniz. Sorunun ortadan kalktığını göreceksiniz ve kolayca sorabilirsiniz.

E-Okul Öğrenci Girişi

E-Okul öğrencisi olarak giriş yapmak için siteye girin ve resimdeki doğrulama kodu o öğrencinin T.C. kimlik numarasını ve okul numarasını girmeniz gerekiyor, ardından Tamam düğmesine basın. Daha sonra E-Okul sistemi üzerinden devamsızlık ve not bilgileri gibi şeyleri öğrenebilirsiniz.

E-Okul Yönetim Bilgi Sistemi

E-Okul yönetim bilgi sistemi, öğretmenler ve yöneticiler tarafından kullanılan bir uygulamadır ve öğretmenler bu sistem üzerinden öğrencilerin notlarını girerler. Numaraları giriş bölüm kutusuna giriniz. Ardından kullanıcı adınızı ve şifrenizi girin. Ardından giriş düğmesine tıklayın. Bu sayede E-Okul yönetim bilgi sistemine kullanıcının giriş yapabilirsiniz.

E-Okul Veli Bildirim Sistemi Ne Zaman Kapanır?

E-Okul asla kapanmaz, ancak not girişleri karnelerden en az 1 hafta önce kapatılacaktır. Sonuç olarak, karne haftası devamsızlık ve not girilmemektedir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN