Edirne'den girip Tekirdağ üzerinden İstanbul'u vuracak! İstanbul için 'vorteks' alarmı: O tarihte geliyor

Edirne'den girip Tekirdağ üzerinden İstanbul'u vuracak! İstanbul için 'vorteks' alarmı: O tarihte geliyor

Meteorolojiden uyarı geldi! Edirne'den girip Tekirdağ üzerinden İstanbul'u vuracak! İstanbullular hazırlıklarınızı yapın. Meteoroloji uzmanından İstanbul için vorteks alarmı verildi! Uzman isim tarih vererek uyardı...

Meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, İstanbul'u heyecanlandıran bir meteorolojik olayın eşiğinde olduğumuzu müjdeledi. Tarih vererek beklenen yağışların yanı sıra kuraklık endişesini büyük ölçüde yatıştıracak vorteks beklentisini duyurdu.

YAĞMUR VORTEKSİ GELİYOR

vortex-362-body.jpg

Kerem Ökten, İstanbul’da Çarşamba ve Perşembe günlerinde beklenen yağışları duyurmuştu. Ökten bu yağışlara ilave olarak haftaya Cumartesi günü için yağmur vorteksi ihtimali olduğunu bildirdi.

Ökten, bu yağmur vorteksinin, 24 Ocak 2022'de meydana gelen kar vorteksinin yağmur versiyonu olduğunu belirtti.

YAĞMUR VORTEKSİ NEDİR?

meteoroloji-den-istanbul-icin-saganak-yagis-uyarisi1601378789.jpg

Yağmur vorteksi, atmosferik döngülerin özel bir türüdür ve nadir görülür. Bu meteorolojik olgu, belirli bir bölgede yoğunlaşarak düşük basınçlı bir hücre oluşturur ve sonucunda yoğun yağışlar meydana gelir. Özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde bu tür olaylar önemlidir, çünkü su kaynaklarına önemli katkı sağlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN