Edremit Körfezi'nde cennetten bir köşe: İşini bilen İstanbul ve İzmirliler hafta sonu buraya akın ediyor

Edremit Körfezi'nde cennetten bir köşe: İşini bilen İstanbul ve İzmirliler hafta sonu buraya akın ediyor

Hafta sonu için plan yapmak isteyen lakin nereye gideceğine karar veremeyenler için yepyeni bir tavsiyeyle geldik. Edremit Körfezi’nde cennetten bir köşe resmen kucağını açmış ziyaretçilerini bekliyor. Keyif yapmayı bilen İstanbul ve İzmirliler hafta sonu adeta buraya akın ediyor.

ZEYNEP ORHAN

Bir tarih ve doğa harikasıyla bezenmiş adeta cennetten bir köşeyi keşfe çıkmak istiyorsanız burası tam da aradığınız gibi bir yer. Stresten, şehrin kaosundan, kalabalıktan kaçıp kafasını dinlemek isteyen insanların ilk tercihleri arasına giren bu yer mimarisinden doğa harikalarını kadar insanları resmen huzurla kaplıyor. Burası sadece tarihi yapısı ya da doğal güzellikleriyle değil aynı zamanda yöresel lezzetleriyle de dikkat çekiyor. Söz konusu bu yeri ziyaret edenler tekrar gitmek için can atacak.

yeni-proje-14.jpg

MASALSI GÜZELLİKLER ZİYARETÇİLERİ BEKLİYOR

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Adatepe Köyü, Kuzey Ege'nin masalsı güzelliklerini keşfetmek isteyenlere ev sahipliği yapıyor. Edremit Körfezi'nde, Kaz Dağları'nın eteklerinde konumlanan köy, renkli taş evleri, zeytin ağaçlarıyla çevrili yolları, tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilere huzurlu bir atmosfer sunuyor.

yeni-proje-11.jpg

Şehir hayatının karmaşasından kaçmak isteyen İstanbul ve İzmir sakinleri, hafta sonları Adatepe Köyü'ne akın ederek burada doğanın ve sakinliğin tadını çıkarıyor. Köydeki konaklama seçenekleri arasında butik oteller, taş evler ve pansiyonlar bulunuyor. Köyün dar sokaklarında dolaşıp köy kahvesinde mola verirken, zeytin ve zeytinyağı ürünleri sunan dükkanlar ve el yapımı hediyelik eşya tezgahları da ilgi çekiyor.

yeni-proje-12.jpg

TARİH FIŞKIRIYOR

Adatepe, antik çağlardan kalma Zeus Altarı'na yakınlığı ile de dikkat çekiyor. Buradan körfezin muhteşem manzarasını izlemek mümkün. Ziyaretçiler, köydeki taş evlerin ve tarihi yapıların arasında yürüyüş yaparken, çevredeki doğal güzelliklerin tadını çıkararak stresten arınmanın keyfini yaşıyor.

yeni-proje-13.jpg

Edremit Körfezi'nin incisi olarak bilinen bu köy, işini bilen tatilcilerin sıklıkla tercih ettiği bir hafta sonu kaçamağına dönüşmüş durumda.

yeni-proje-15.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN