Eğitimde zirve yapan liseler: Türkiye'nin en iyi 5 fen lisesi açıklandı

Eğitimde zirve yapan liseler: Türkiye'nin en iyi 5 fen lisesi açıklandı

Lise eğitiminde ülkedeki en iyi fen lisesi merak konusu olmaya devam ederken Türkiye'nin en iyi 5 fen lisesi açıklandı. Ülkenin her yerinden toplanan verilerle elde edilmen sonuçlar listelendi. Peki Türkiye'nin en iyi fen lisesi hangisi?

NESİBE GÖVEN ATALAY

2024 yılı Türkiye'nin eğitim alanında dikkat çeken başarılarına tanıklık ediyor. Ülkenin dört bir yanından gelen verilere göre, bu yılın en başarılı fen liseleri belirlendi. Rakamlar ve başarı oranları göz önüne alındığında, Ankara'dan bir lise zirveyi zorluyor. Özellikle Çankaya ilçesinde bulunan Ankara Fen Lisesi, 494,5027 taban puanı ve 0,08'lik yüzdelik dilimiyle Türkiye'nin en iyi fen lisesi unvanını elde etti.

Eğitimdeki bu başarılı tablo, İstanbul, İzmir ve Bursa'dan gelen liselerle renkleniyor. İstanbul'daki iki lise sıralamada kendine yer bulurken, İzmir ve Bursa'dan birer lise de bu başarı listesine adını yazdırıyor.

TÜRKİYE'NİN GURUR KAYNAĞI OLAN EN İYİ 5 FEN LİSESİ VE BAŞARILARI

afliva – Ankara Fen Liseliler Vakfı

Ankara, Çankaya: Ankara Fen Lisesi
Taban puanı: 494,5027 - Yüzdelik dilim: 0,08

İstanbul, Kadıköy: İstanbul Atatürk Fen Lisesi
Taban puanı: 494,2019 - Yüzdelik dilim: 0,16

İzmir, Bornova: İzmir Fen Lisesi
Taban puanı: 494,2019 - Yüzdelik dilim: 0,16

Bursa, Nilüfer: Tofaş Fen Lisesi
Taban puanı: 490,154 - Yüzdelik dilim: 0,35

İstanbul, Fatih: Çapa Fen Lisesi
Taban puanı: 489,0049 - Yüzdelik dilim: 0,40

Bu liseler, sadece akademik başarılarıyla değil, aynı zamanda öğrencilere sundukları kaliteli eğitim ortamlarıyla da fark yaratıyor. Veliler ve öğrenciler için rehber niteliğindeki bu sıralama, Türkiye'nin eğitimdeki yükselen başarısını gözler önüne seriyor. Liselerin bu başarısı, geleceğin bilim insanları, mühendisleri ve liderlerini yetiştirme yolunda önemli bir adım olarak görülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN