Ehliyeti Olanlar Mutlaka Okumalı! Bakanlık Açıklama Yaptı Bu Tarih Son

Ehliyeti Olanlar Mutlaka Okumalı! Bakanlık Açıklama Yaptı Bu Tarih Son

İçişleri bakanlığının yaptığı açıklamalar doğrultusunda eski ehliyetler artık tamamen geçersiz olacak. Yapılan açıklamalara göre 31 Aralık tarihin son olduğu ve bu tarihe kadar yenileme işlemi yapılmayan ehliyetlerin artık geçersiz olacağını hatırlattı. Peki ehliyet nasıl yenilenir? Ehliyet yenilemenin ücreti ne kadar? Ehliyet yenilirken hangi evraklara ihtiyacınız var? İşte detaylar...

Yapılan açıklamalara göre eski sürücü belgelerinin yeni sürücü belgeleri ile yenilenmesinde son güne yaklaşırken henüz sürücü belgesini yenilemeyen vatandaşlar için son tarih 31 Aralık olarak açıklandı. Bu süre zarfında ehliyetlerini yenilemeyen kişiler nüfus müdürlüklerine başvurarak sürücü belgelerini yebileyebilirler.

ESKİ SÜRÜCÜ BELGELERİ TARİH OLUYOR

Eski ehliyetlerini yenilemek isteyen sürücüler, 31 Aralık tarihine kadar yenilemeleri durumda ödemesi gereken ücretler şöyle; değerli kağıt bedeli 13 TL, vakıf payı bedeli 2 TL toplam tutar olarakta 15 TL yenileme ücretini ödeyerek yeni sürücü belgesine sahip olabilecekler.

Açıklanan tarihe kadar sürücü belgesini yenilemeyen vatandaşların ehliyetleri kanunü olarak geçerliliğini yitirecek. Eski tip sürücü belgesi ile araç kullanmaya devam eden kişilere kolluk kuvvetlerince Karayolları Trafik Kanununun 39/3 maddesi gereği geçerli olmayan sürücü belgesi ile otomobil kullanmaktan dolayı idari para cezası uygulanacaktır.

ehliyet-haber.jpg

EHLİYET DEĞİŞİM ÜCRETİ

İçişleri bakanlığının yapmış olduğu açıklamada 31 Aralık 2022 tarihinden sonra eski ehliyetini yenilemek isteyen vatandaşlar yukarıda belirtmiş olduğumuz değerli kağıt bedeli 13TL ve vakıf payı bedeli 2 TL toplam tutar 15 TL olan ücretlerden yararlanamayacak. 2023 yılında belirlenecek harç ücretlerini ödeyerek yeni sürücü belgesini sahip olabilecekler.

SÜRÜCÜ BELGESİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Yeni tip sürücü belgesine sahip olmak isteyenler Alo 199 Çağrı merkezinden, nvi.gov.tr'nin internet sitesi veya mobil uygulamasından aldıkları randevuyla beraber gerekleri evrakları hazır bulundurarak nüfus müdürleklerine giderek başvurularını oluşturabiliyor.

Başvuru tamamlandıktan sonra İç İşleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nden basılan yeni ehliyet, PTT'ye ulaştırılarak başvuru yapan kişilerin bulunduğu adreslere teslim ediliyor. Başvuru yapan sürücüler, yeni tip ehliyetleri eline ulaşana kadar e devlet yada nüfus müdürlüğünden alınan geçici sürücü belgesi ile otomobil kullanmaya devam edebilirler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN